szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem sokkal vasárnap 21 óra után tudták csak lezárni a szavazást a VIII. kerületi Práter utcában lévő szavazókörben, mert ott is nagy volt a sor - jelentette az MTI helyszíni tudósítója.

A Práter Általános Iskolában lévő szavazókörben is hatalmas sorok alakultak ki napközben. Az MTI tudósítójának név nélkül nyilatkozó iskolai portás azt mondta, hogy "nagy menet volt". A iskolai alkalmazott szerint az emberek viszonylag nyugodtan várakoztak.  

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Hajnali 3 óráig tarthat a szavazás a XI. kerületben

Hétfő hajnal 3 óráig tarthat a főváros XI. kerületének 19-es számú választókörében igazolással történő voksolás a helyi választási bizottság egyik munkatársa szerint, aki az MTI tudósítójának vasárnap este fél tízkor azt mondta: még több százan várnak a voksolásra.

MTI Itthon

OVB: még hét helyszínen tart a voksolás

Még hét helyszínen, Budapest négy szavazókörében, Szegeden, Debrecenben és Pécsett nem fejeződött be a szavazás - jelentette be Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője az Országos Választási Bizottság ülésén vasárnap este 20 óra 38 perckor.

MTI Itthon

A Fidesz megnyerte a választásokat – eredmények percről percre

Pártokra, képviselőjelöltekre szavazott vasárnap az ország, a hatodik szabad országgyűlési választások első fordulójában. A területi listákra leadott szavazatok alapján 4 párt – Fidesz-KDNP, MSZP, Jobbik, LMP – lépte át az ötszázalékos országgyűlési küszöböt. A választás első fordulójában 64,29 százalékos volt a részvételi arány (5,1 millió szavazó), ez valamennyivel elmarad a négy évvel ezelőttitől.

MTI Itthon

Ennek köszönhetjük a választási botrányt – háttér

Országszerte több szavazókörben várakoztak még vasárnap este, hogy leadhassák voksaikat az országgyűlési választások első fordulójában, holott a szavazóköröknek 19 órakor be kellett volna zárniuk. A fővárosban néhány szavazókörnél még több százan vártak. A várakozás összefügg azzal, hogy 2007-ben megváltozott az igazolással szavazás szabályozása.

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista