szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Herényi Károly vezeti az MDF-et elnökhelyettesként addig, amíg a lemondott Dávid Ibolya helyett nem választanak új elnököt a parlamentből az idei országgyűlési választás során kiszorult párt élére.

Az elnökhelyettes hétfőn közölte: nem tervezi, hogy lemond elnökségi tagságáról. Hozzátette, arról sem tud, hogy Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivőn kívül - aki hétfőn jelentette be ilyen tartalmú döntését - más lemondana elnökségi tisztségéről. Mint mondta, Dávid Ibolya lemondása után az alapszabály szerint az elnökhelyettes veszi át a párt irányítását. Közlése szerint a lehető legrövidebb időn belül összeül az elnökség, majd összehívják az országos választmányt, hogy döntsön az új elnök személyéről.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be vasárnap késő este, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról. Mint mondta, "súlyos vereségnek" tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját az elmúlt időszakban ért támadásoknak is tulajdonított. Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője hétfőn reggel jelentette be, hogy lemond elnökségi tagságáról, kiállva a lemondását vasárnap éjjel bejelentő Dávid Ibolya mellett. Az a korrekt, ha az, aki ezt a politikát támogatta, félreáll - közölte.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Jogerősen nincs területi listája az MDF-nek Nógrádban

Nincs Nógrád megyei területi listája a Magyar Demokrata Fórumnak, miután a Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfői ülésén helybenhagyta az Országos Választási Bizottság (OVB) múlt csütörtöki határozatát, amelyben az OVB megtagadta a párt nógrádi listájának nyilvántartásba vételét.

MTI Itthon

A feljelentések miatt tesz feljelentéseket az MDF

Feljelentést tett és továbbiakat is tesz még a Magyar Demokrata Fórum hamis vád, hamis tanúzás és a hatóság félrevezetése miatt, mert az elmúlt hetekben több jelöltjüket is alaptalan támadások és vádak érték - közölte az MDF pártigazgatója szerdán Zalaegerszegen.

hvg.hu Itthon

Élő videoközvetítések: Jobbik, LMP, MSZP és MDF

Kollégáink a Jobbik és az LMP rendezvénye után a politikusok gyors távozása miatt kiürült MSZP-székházban jártak és készítettek élő videofelvételeket. Körútjukat az MDF-nél fejezték be.

hvg.hu Itthon

Dávid Ibolya bejelentette lemondását

Tizenegy órakor Dávid Ibolya rövid sajtótájékoztatót tartott. Elismerte az MDF vereségét és bejelentette, hogy lemond a pártelnöki posztról.

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak