szerző:
hvg.hu

Durván bántak a betegekkel a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában és különböző szexuális együttlétre kényszerítették őket. Két ápolót gyanúsítanak.

Őrizetbe vette hétfőn este a Kiskunhalasi Városi Ügyészség a helyi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának két ápolóját. Velük szemben gondozás alatt álló, akaratnyilvánításra képtelen személyek ellen különös kegyetlenséggel elkövetett könnyű testi sértés és szemérem elleni erőszak gyanúja miatt folyik nyomozás – közölte a hvg.hu-val Téglás Péter a városi ügyészség vezetője.

Elmondása szerint az ügyészségre idén januárban érkezett feljelentés az intézet két dolgozójától, akik azt követően kérték a segítségüket, hogy a belső vizsgálat a bepanaszoltak ellen semmi felróni valót nem talált. Téglás Péter megjegyezte, kezdeményezték a gyanúsítottak – H. K. és Sz. Z. – előzetes letartóztatását, erről a bíróság április 15-én határoz. Hozzátette: az ügyben további gyanúsításokra is sor kerülhet.

Az ügyészség a gyanúsításokat nem részletezte, a hvg.hu viszont úgy tudja, hogy a személyzet egyes tagjai az ápoltakat súlyosan bántalmazták, illetve szexuális együttlétre kényszerítették, saját maguk szórakoztatására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Üres szobába zárták a rossz gyerekeket egy iskolában

A Népszabadság szerint ügyészségi nyomozás és önkormányzati vizsgálat indult amiatt, hogy a rossz magaviseletűeket úgy "rendszabályozzák" a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató kecskeméti Juhar utcai speciális intézményben, hogy hosszabb-rövidebb időszakokra egy belülről nem nyitható szobába zárják őket.