szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jövő hét szombaton ül össze az MDF országos választmánya, amely az elnökválasztásról határozhat - erősítette meg Makay Zsolt, a testület elnöke kedden az MTI-nek. MDF-elnökként Bokros Lajos neve is felmerült.

A párt elnöksége ezen a héten pénteken értékeli a 2010-es országgyűlési választás első fordulójában elért eredményt, s jövő hét szombatra hívta össze az MDF országos választmányát. Mint Makay Zsolt kiemelte, az országos választmány vagy arról dönt, hogy a legrövidebb időn, azaz harminc napon belül új elnököt kell választani, vagy pedig arról határoz, hogy az alapoktól fogva teljes tisztújítást rendel el a pártban.

Az MTI kedden úgy értesült, a párton belül Hock Zoltán, a pártból kilépett volt országgyűlési képviselő, Herényi Károly elnökhelyettes, Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt és Makay Zsolt neve merült fel lehetséges új pártelnökként.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be a lemondását a nyilvánosságnak vasárnap késő este. Úgy fogalmazott, "súlyos vereségnek" tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját az elmúlt időszakban ért támadásoknak tulajdonított. Herényi Károly hétfőn az MTI-nek azt mondta: elnökhelyettesként ő vezeti az MDF-et addig, míg új elnököt nem választanak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bokros: hogyan akar így a Fidesz kormányozni?

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje szerint minden reformnak van költsége és haszna. A Magyar Televízió választási műsorának adott interjúban feltette a kérdést: ha a Fidesz azt mondja, nem ismeri a gazdaság helyzetét, akkor hogyan akar kormányozni?

MTI Itthon

Vitára hívja Bokros Lajost az LMP

A Lehet Más a Politika (LMP) szakszóvivője, Scheiring Gábor gazdaságpolitikai vitára hívja Bokros Lajost, az MDF miniszterelnök-jelöltjét.

Itthon

Bokros: ne vegyenek zsákbamacskát!

„Ha valaki egy ilyen primitív programmal jönne elő az egyetemen, azt azonnal megbuktatnám” – modta a konkurenciáról a szerda délben, egy érdi cukrászdában tartott sajtótízórain Bokros Lajos, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje. Az ezt követő, a hvg.hu számára készült interjúból kiderült: Bokros az állam és egyház elválasztásának híve.

MTI Itthon

Századvég: Vonát 4 százalék akarná miniszterelnöknek

A választók Orbán Viktort, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét ítélik meg a legkedvezőbben, őt Bokros Lajos követi, ám egyúttal Bokros elutasítottsága a legmagasabb. A miniszterelnöki alkalmasság szempontjából meghatározónak gondolt politikusi jellemvonások terén pedig még inkább megmutatkozik Orbán Viktor fölénye - derül ki a Századvég MTI-hez szerdán eljuttatott legfrissebb elemzéséből.

Bálint Csaba Itthon

Nem volt kivel vitáznia Bokros Lajosnak – videó

Hiába várta vitapartnereit Bokros Lajos csütörtökön egy belvárosi étteremben, ahová a pártok listavezetőit hívta meg. Az LMP tagjai megjelentek ugyan a rendezvényen, de Schiffer András nem jött el.

hvg.hu Itthon

Bokros: formálódik egyfajta akarnoki magatartás

Miniszterelnök-jelölti vitának szánta, sajtótájékoztató lett belőle: hiába várta pénteken egy budapesti rendezvényhelyiségben Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje az ellenfeleket, ők nem jöttek el. Ott volt viszont az MDF egész vezérkara, Dávid Ibolya pártelnököt, Herényi Károly elnökhelyettest, Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivőt és Somogyi Zoltán kampányfőnököt is beleértve. Bokros-Seres vita viszont lesz: péntek este kilenckor a Duna TV-n.

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején