szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A helyi választási bizottság szerint az Újpesten parlamenti mandátumért induló MSZP-s Kiss Péter megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét azzal, hogy kampánykiadványában azt állította: "a szavazóturisták mintegy ezer szavazata a Fideszt és a Jobbikot erősítette".

A fővárosi 6-os számú választókerület választási bizottsága megalapozottnak találta a Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje által benyújtott kifogást: Kiss Péter állítása szerintük is alkalmas a szavazók megtévesztésére. A bizottság arra a megállapításra jutott, hogy a levélben szereplő, idézett szövegrész "túlterjeszkedik a véleménynyilvánítás keretein. Az abban foglalt állítás a szavazás titkosságára tekintettel is bizonyítatlan tényt tartalmaz, amely alkalmas a választópolgárok megtévesztésére".

A határozat ellen három napon belül lehet fellebbezni. Budapest 6-os számú egyéni választókerületében az országgyűlési választás első fordulójában nem dőlt el a parlamenti mandátum sorsa. Wintermantel Zsolt a szavazatok 44,49 százalékát szerezte meg, míg Kiss Péter 30,05 százalékot ért el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Vasárnap kordonokkal védik az Országos Választási Központot

Vasárnap hajnalra fémkordonokkal zárja le a rendőrség az önkormányzati minisztériumnál a budapesti Mérleg utcát, míg az épület Nádor utcai oldalán hétfő reggelig szóló megállási tilalmat vezettek be. Az épületben működik az országgyűlési választások első fordulójának napján az Országos Választási Központ és az Országos Választási Bizottság (OVB) is.

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

2021-ben nálunk is indul az HBO Max

2021-ben nálunk is indul az HBO Max

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben