szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Péntek éjfélkor kezdődik az országos szintű kampánycsend, ami azt jelenti, hogy abban a hét megyében is érvényes lesz a tilalom, ahol nem tartanak második fordulós választást vasárnap.

A kampánycsend a szavazás lezárásáig tart. Az összesen 43 órás korlátozás valamennyi helyi és országos terjesztésű, írott vagy elektronikus médiumra érvényes, annak ellenére, hogy a 176 választókerületből már csak 57-ben lesz választás.

A választási eljárási törvény értelmében a kampánycsend idején a választói akaratot befolyásoló tevékenységet folytatni tilos. A kampánycsend megsértésének minősül például a választók szervezett szállítása a szavazásra, vagy számukra étel-ital adása.  A szavazás előtti utolsó időszakban tilos pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát elhelyezése, vagy a választói akarat befolyásolására alkalmas információk terjesztése elektronikus vagy más módon.  A kampánycsend megsértésének számít az is, ha a tevékenységet nem jelölt vagy párt végzi, sőt akkor is, ha a törvénysértőt nem találják meg. A választási bizottságok akkor is megállapíthatják a kampánycsendsértést, ha az "elkövető" ismeretlen marad.

Az első fordulóban 119 egyéni, és 146 területi listás mandátum sorsa dőlt el.

 

 


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közös videóval emlékeznek 1956-ra az ellenzéki pártok

Közös videóval emlékeznek 1956-ra az ellenzéki pártok

Operatív törzs: A tömegrendezvény nem ajánlott, de az őszi szünet családi programjai igen

Operatív törzs: A tömegrendezvény nem ajánlott, de az őszi szünet családi programjai igen

Eladná az Adidas a Reebokot

Eladná az Adidas a Reebokot