szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elrendelte a bíróság vasárnap az előzetes letartóztatását annak a két férfinak, akiket autós üldözés után fogtak el a fővárosban még csütörtökön.

A lopás és más bűncselekmények miatt a két férfi ellen indult büntetőügyben 30 napra rendelte el a Pesti Kerületi Bíróság az előzetes letartóztatást, elsősorban azzal az indokkal, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, illetve az eljárás megnehezítésének veszélye. A bíróság szerint az egyik férfi esetében az is megalapozottan feltételezhető, hogy bűncselekményt követne el, ez a döntés már jogerős – tájékoztatott honlapján a Főváros Bíróság.

A BRFK korábban azt közölte: hivatalos személy elleni erőszak és gépkocsilopás miatt kell felelnie a két férfinak, akik elmenekültek egy csütörtöki rendőri igazoltatás elől, és két figyelmeztető lövés hatására sem álltak meg.

A rendőrök csütörtök kora délután egy lopott rendszámú Ford típusú terepjárót akartak ellenőrizni a XIX. kerületi Vak Bottyán utcában, de a jármű vezetője elhajtott. A rendőrök üldözőbe vették a járművet, majd a megállítása érdekében más rendőrautókkal elállták az útját az Üllői úttal párhuzamos József Attila utca és az Árpád utca kereszteződésénél. A terepjáró azonban áttört az „záron”, és a leadott figyelmezető lövések ellenére tovább menekült. Két sarokkal távolabb, a Zrínyi utcánál a három férfi a járművet hátrahagyva gyalogosan elmenekült, két elkövetőt elfogtak. A még szökésben lévő Duka Levente ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több sportoló van a külügy körül, és egyre titokzatosabb, mit csinálnak

Egyre több sportoló van a külügy körül, és egyre titokzatosabb, mit csinálnak

Régóta várt funkciót tesztel a YouTube, segíthet spórolni a mobilnettel

Régóta várt funkciót tesztel a YouTube, segíthet spórolni a mobilnettel

Mucsi Zoltán elmeséli, hogyan született a fékevesztett káromkodásba torkolló villanyszerelős jelenet

Mucsi Zoltán elmeséli, hogyan született a fékevesztett káromkodásba torkolló villanyszerelős jelenet