Tetszett a cikk?

Az MSZP-elnökség lemondásának bejelentése alkalmával sem tehettek fel kérdéseket az újságírók, a hvg.hu munkatársának azonban sikerült elkapnia a kifelé oldalgó Hiller Istvánt.

Amíg az MSZP elnöksége a sajtótájékoztató után az oldalsó ajtón készült eliszkolni, Hiller István elnökségi tag, volt pártelnök, oktatási és kulturális miniszter fönnakadt a hvg.hu tudósítóján.

Mi annak az üzenete, hogy Gyurcsány Ferenc nem volt jelen? – kérdezte tudósítónk a leköszönő minisztertől. „Nem tudok semmilyen üzenetről” – felelt Hiller. Azt mondta: a párt elnöksége ülésezett, így az elnökségi tagok jöttek ki a sajtótájékoztatóra. A hvg.hu azon kérdésére, hogy számít-e egy, Gyurcsány Ferenc spiritusz rektorságával bekövetkező pártszakadásra, Hiller kategorikus nemmel felelt.
 
Azt is megkérdeztük, hogy – amennyiben pártja komolyan gondolta a két forduló között a Fidesz kétharmadának megakadályozását –, nem kellett volna-e mindabban a tizenhárom választókerületben visszaléptetni az MSZP-s jelöltet, ahol az LMP bejutott a második fordulóba és nem csak négy helyen, különös tekintettel arra, hogy az LMP expressis verbis megmondta, hogy egyetlen jelöltjét sem lépteti vissza. Hiller úgy felelt: „Nem. Azt gondolom, hogy minden egyes választókerületben végigküzdötték, tisztességgel és becsülettel végigharcolták a második fordulót.”

Szegő Péter

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Lendvai lemond?

Lendvai Ildikó pártelnök elhárította a lemondását firtató újságírói kérdést, amikor megérkezett az MSZP fővárosi székházába vasárnap délután, de az MTI úgy tudja, ezt még az este folyamán bejelenti.

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Marabu Féknyúz: Mit üzennek ötvenhat hősei a fiataloknak?

Marabu Féknyúz: Mit üzennek ötvenhat hősei a fiataloknak?