szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem csak az aranyérem van meg, de a világcsúcs is - utalt sportpéldán keresztül pártja választási eredményeire Kósa Lajos Fidesz-alelnök vasárnap a budapesti Vörösmarty téren. Hangsúlyozta egyúttal, "a Kánaánt nekünk kell felépíteni".

Debrecen polgármestere az összegyűlt szimpatizánsok előtt azt mondta: "ez a fantasztikus eredmény lehetőség arra, hogy holnaptól újjáépítsük az országot, de csak lehetőség". Mint fogalmazott, "tudjuk, hogy valószínűleg vannak olyan polgártársaink, akik 26-án reggel 9 órakor már a városháza előtt várják a Kánaán" megérkezését. "Szeretném nekik azt mondani, hogy ne várjanak sokáig, fél óra maximum, mert a Kánaán eljöhet persze, csak nekünk kell felépíteni" - emelte ki.

Ez egy egészen fantasztikus este, örülök, hogy mások is bejutottak a parlamentbe, de még jobb, hogy a Fidesz alakíthat kormányt - mondta a Vörösmarty téren Kósa Lajos debreceni polgármester. Igyekszünk méltók lenni a bizalomra - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Melyik korosztály kire szavazott?

A két választási forduló között a hvg.hu arról kérdezett két közvélemény-kutató intézetet, hogy a különböző korosztályok melyik pártra szavaztak, illetve, hogy a pártok szavazóbázisa mely korosztályokban erősebb. Az eredmények nem meglepőek: az MSZP-t az idős inaktívak, az LMP-t a fiatal nők, a Jobbikot pedig a fiatal férfiak választják. A Fidesz minden korcsoportban nagyon erős.

MTI Itthon

Szonda Ipsos: meglesz a Fidesz kétharmada

A Szonda Ipsos mandátumbecslése alapján a Fidesz-KDNP 264 helyet szerez az új parlamentben, így kétharmados többsége lesz. Az MSZP 58, a Jobbik 48, az LMP 16 képviselőt küldhet az Országgyűlésbe az intézet szerint.

MTI Itthon

Lendvai lemond?

Lendvai Ildikó pártelnök elhárította a lemondását firtató újságírói kérdést, amikor megérkezett az MSZP fővárosi székházába vasárnap délután, de az MTI úgy tudja, ezt még az este folyamán bejelenti.

Orbán az Európai Bizottság alelnökének távozását követeli

Orbán az Európai Bizottság alelnökének távozását követeli

Pécsi virológusok: Komoly kockázata van a túlsúlynak a koronavírusos betegeknél

Pécsi virológusok: Komoly kockázata van a túlsúlynak a koronavírusos betegeknél

Tények és tévhitek a dohányzás körül

Tények és tévhitek a dohányzás körül