szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lendvai Ildikó pártelnök elhárította a lemondását firtató újságírói kérdést, amikor megérkezett az MSZP fővárosi székházába vasárnap délután, de az MTI úgy tudja, ezt még az este folyamán bejelenti.

Az MSZP-nek a parlamenti választások második fordulójának napján is a Jókai utcai székházában van a választási központja, ahová több vezető politikus is megérkezett este 7 óráig, köztük Mesterházy Attila listavezető, Lamperth Mónika és Szekeres Imre elnökhelyettesek, Puch László pártigazgató, Hiller István oktatási miniszter és Kovács László volt uniós biztos. 

A Jókai utca MSZP-székház előtti szakaszát a rendőrség lezárta, az újságírók többsége az utcán áll és várja a még érkező politikusokat. A székházban vendégek nem nagyon vannak, a sör - hasonlóan az első fordulóhoz - ingyenes. Az MTI úgy tudja, a nap folyamán összeült az MSZP elnöksége, hogy megvitassa a második forduló után követendő forgatókönyvet, amelynek része lehet az is, hogy a pártelnökkel együtt az elnökség is felajánlja a lemondását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Lendvai: az MSZP vizsgálatot követel

Az MSZP azt javasolja, hogy a parlament vizsgálja újra a választási törvénynek azt a módosítását, amelyet az Alkotmánybíróság írt elő és amelynek során a kétharmados többség Salamon László (KDNP) javaslatát magáévá tette - jelentette be Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke vasárnap este.

MTI Itthon

Lendvai Ildikó nem javasol visszalépést a Fidesz javára

Lendvai Ildikó hétfő reggel az ATV műsorában kijelentette: senkinek sem fogja javasolni, hogy a második fordulóra visszalépjen annak javára, "akinek a pártja komcsilistát állított"; ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy az MSZP támogatja-e a Fideszt a Jobbikkal szemben olyan módon, hogy jelölteket léptet vissza.

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny

Marabu FékNyúz: A megoldás

Marabu FékNyúz: A megoldás

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői