szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Várhatóan mind az 57 választókerületben érvényes lesz a szavazás, mert a választói részvétel mindenütt meghaladta a 25 százalékot.

 Az Országos Választási Iroda 15 órai összesítése szerint minden választókerületben meghaladta a szavazási részvétel az érvényességi küszöböt.

Az országgyűlési képviselő-választás vasárnapi második fordulójában délután 3 óráig a szavazásra jogosultak 33,54 százaléka adta le szavazatát, és a részvétel minden választókerületben meghaladta a 25 százalékos „limitet”. (A legtöbben a fővárosi 16-os választókerületben – 43 százalék –, a legkevesebben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 5-ösben – 28 százalék – mentek el szavazni.)

Mindez azt jelenti, hogy várhatóan nem kell új szavazást tartani, és eredményes is lesz a választás második fordulója. Ha szavazategyenlőség alakulna ki az első helyen két jelölt között, abban az esetben időközi választást kell tartani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már méhek nélkül is lehet mézet csinálni

Már méhek nélkül is lehet mézet csinálni

Budapestre jön Ozzy Osbourne

Budapestre jön Ozzy Osbourne

31 éves korábbi modellre bízták a Citadella felújításának vezénylését

31 éves korábbi modellre bízták a Citadella felújításának vezénylését