szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Szonda Ipsos mandátumbecslése alapján a Fidesz-KDNP 264 helyet szerez az új parlamentben, így kétharmados többsége lesz. Az MSZP 58, a Jobbik 48, az LMP 16 képviselőt küldhet az Országgyűlésbe az intézet szerint.

Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója vasárnap az MTI-nek elmondta: felmérésük szerint a szocialista szimpatizánsok aktivitása csökkent az első fordulóhoz képest, a párt táborát lankadtság jellemzi, így valószínűtlen, hogy az MSZP kettőnél több választókerületben nyerjen.

A Szonda Ipsos várakozása szerint az MSZP jó eséllyel csak Tóth József angyalföldi körzetében nyerhet, a másik XIII. kerületi választókerületben pedig - ahol az első körben Szanyi Tibor mintegy négyszáz szavazattal maradt le a fideszes Szalay Péter mögött - ismét szoros eredmény várható. Az intézet becslése szerint a Fidesz a még eldöntetlen 57 egyéni választókerületből 54-et szinte biztosan megnyer, és a három "billegő" körzet közül az edelényiben is valószínűleg győzni tud.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Melyik korosztály kire szavazott?

A két választási forduló között a hvg.hu arról kérdezett két közvélemény-kutató intézetet, hogy a különböző korosztályok melyik pártra szavaztak, illetve, hogy a pártok szavazóbázisa mely korosztályokban erősebb. Az eredmények nem meglepőek: az MSZP-t az idős inaktívak, az LMP-t a fiatal nők, a Jobbikot pedig a fiatal férfiak választják. A Fidesz minden korcsoportban nagyon erős.

hvg.hu/MTI Itthon

Tizenkét megyében tartottak második fordulót

Az országgyűlési képviselő-választás mai, második fordulójában két és fél millió voksolót vártak az urnákhoz. Szavazni reggel 6 órától este 7 óráig lehetett abban az 57 választókerületben, ahol az első fordulóban a jelöltek egyike sem kapta meg a szavazatok több mint felét. A részvétel mind az első fordulójában mért adatoktól, mind a korábbi választások második fordulójában mérttől elmaradnak.

hvg.hu Itthon

Az összes körzet eredményei itt!

Személyre szabható eredménykövető szolgáltatással jelentkezünk a választások második fordulójának éjszakáján is. Minden versenyben lévő jelöltről minden eredményt megtalál mellékletünkben, amint az Országos Választási Iroda elkezdi publikálni azokat.

Ernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 40 méter magasról

Ernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 40 méter magasról

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Szlávik János: A fertőzöttek jelentős része nem kerülte el a nagy rendezvényeket

Szlávik János: A fertőzöttek jelentős része nem kerülte el a nagy rendezvényeket