szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elemzők szerint május 10-én vagy 17-én lehet az Országgyűlés alakuló ülése, és május 20-a körül felállhat az új kormány.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója vasárnap este a Hír TV választási műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényi rendelkezések szerint a választások után 30 napon belül össze kell hívni a parlament alakuló ülését. Ez május 10-e vagy 17-e lehet, s akár már az alakuló ülésen kormányfőt lehet választani - tette hozzá.

Jó eséllyel május 20-a körül új kormánya lehet az országnak - mondta az elemző azt követően, hogy  Sólyom László köztársasági elnök bejelentette: a lehető legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját. Manchin Róbert, az Európai Gallup Intézet elnöke a televíziós műsorban a jogorvoslati lehetőségekre is utalva megjegyezte, hogy mindez az apparátuson és a bíróságokon is múlik.  Véleménye szerint komoly kormányzati vagy parlamenti döntéseket csak őszre lehet várni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Mihez kell kétharmados többség?

A Fidesz vezetőinek eddigi nyilatkozatai szerint legalább fél tucat kétharmados jogszabály módosítását tervezi a párt kormányra kerülve; az alkotmány 36 jogszabálynál és 31 döntésnél írja elő a kétharmados többség szükségességét.

Duma Aktuál: Matolcsy eltalálta, hogy mekkora növekedés lesz, csak az előjelét nem

Duma Aktuál: Matolcsy eltalálta, hogy mekkora növekedés lesz, csak az előjelét nem

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Galacsinná gyűrte a vonat a kocsit, amelyből épp csak ki tudott ugrani a sofőrje – fotók

Galacsinná gyűrte a vonat a kocsit, amelyből épp csak ki tudott ugrani a sofőrje – fotók