szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Várhatóan Harrach Péter vezeti majd az új összetételű parlamentben a kereszténydemokrata frakciót - erősítették meg az MTI-nek frakciószövetségi források.

Az új törvényhozásban az eddigieknél mintegy harmadával nagyobb KDNP-frakció alakulhat majd. A 2006-2010-es ciklusban 23 tagú volt a képviselőcsoport, amelyet Semjén Zsolt vezetett. A KDNP elnöke az új kormányban az MTI információi szerint nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes lesz. Semjén Zsolt a KDNP elnöke korábban az MTI-nek adott interjújában kiemelte: mindenképpen önálló frakciója lesz a KDNP-nek az új parlamentben is.

Az új kormányban a kereszténydemokraták adják majd várhatóan a humán tárcánál a szociális, az oktatási területért felelős államtitkárokat. Előbbi terület irányítója Soltész Miklós, utóbbié Hoffmann Rózsa lehet. Szintén KDNP-s politikus irányítaná az egyházügyeket, Szászfalvi László, az emberi jogi bizottság eddigi alelnöke személyében.

Az MTI információi szerint az egyházügyek területén az új kabinet szakítani kíván az elmúlt évek gyakorlatával: az új kormányzati struktúrában - titkárság helyett - a közigazgatási tárcánál, államtitkári szinten foglalkoznak majd egyházi ügyekkel, ezzel is jelezve, hogy a kabinet kiemelt partnerként tekint az egyházakra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Harrach Péter: A Fidesz-KDNP testesíti meg a jobbközepet

A valódi szociáldemokrata, és az igazi, demokratikus szempontból is elfogadható radikális konzervatív pártokat hiányolta a mai közéletből Harrach Péter, a KDNP alelnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtök este.

hvg.hu Itthon

Navracsics: a Fidesz és a KDNP stratégiai szövetséges

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége stratégiai szövetség - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, amikor pénteken bemutatta a főváros 15-ös számú választókerületének Fidesz-KDNP-s jelöltjét, Rétvári Bencét.

MTI Itthon

Fogy a magyar, parlamenti vitanapot kezdeményezett a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által kezdeményezett február 20-ai parlamenti vitanapon tekinti át a Ház a hazai demográfiai helyzetet - mondta Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője, a párt alelnöke.

Láncokkal és füstbombákkal mentek a rendőröknek Nápolyban a kijárási korlátozások ellen tiltakozók

Láncokkal és füstbombákkal mentek a rendőröknek Nápolyban a kijárási korlátozások ellen tiltakozók

Így állta ki első nagy próbatételét az új magyar demokrácia – 30 éve tört ki a taxisblokád

Így állta ki első nagy próbatételét az új magyar demokrácia – 30 éve tört ki a taxisblokád

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen