szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) 100 millió forinttal segíti az illegális hulladéklerakók felszámolását az idén, az önkormányzatok és non-profit szervezetek számára kiírt pályázat eredményeképpen 200 helyszínen több mint 17 300 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtenek össze és ártalmatlanítanak szakszerűen.

A zöldtárca keddi közleménye szerint a támogatásra 44 önkormányzat és 4 társadalmi szervezet pályázott sikeresen.

A minisztérium célja, hogy a megtisztított területekre ne kerülhessen ismételten elhagyott hulladék, ezért azok a pályázatok részesülhetnek támogatásban, amelyek a megelőzést, a tájékoztatást és a területek utógondozását, valamint a terület funkcióváltását is magába foglaló komplex programot tartalmaztak.

Az elbírálásnál külön értékelték, ha a munkát a civil szervezetek és az önkormányzatok közösen végezték. Pályázni a teljes költségvetés 80 százalékára, de legfeljebb 3 millió forintra lehetett.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Audi: a magyar autótulajdonosok még nem környezettudatosak

A magyarországi gépjárműpiacon egyelőre nincs igény a környezettudatos technológiákat alkalmazó modellekre, a vevők nem hajlandók külön fizetni olyan extrákért, amelyek az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás szolgálják – mondta Mátrabérci Sándor, a Porsche Hungaria Audi márkaigazgatója újságíróknak Győrben.

MTI Tech

Környezetbarát vulkán az Eyjafjallajökull

Az izlandi vulkánkitörés hamut ugyan bőven juttatott a légtérbe, de lényegesen kevesebb szén-dioxidot, mint amennyit a hamu miatt leállított légiforgalom juttatott volna - írja a Durham egyetem tanulmánya.

hvg.hu Napi merítés

5200 budapesti óvodás vizsgázott jelesre környezetvédelemből

Szüleinek mutatott jó példát négy kerület közel 5200 óvodása környezetvédelemből. Közel 75.000 darab, azaz 2.087 kilogramm italos kartondoboz gyűlt össze az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés budapesti gyűjtőakciójában - olvasható a Szelektív hulladékgyűjtés blogon.

Tömegbaleset történt az M0-son

Tömegbaleset történt az M0-son

2020 legütősebb Huawei mobilja: kipróbáltuk a Mate 40 Prót

2020 legütősebb Huawei mobilja: kipróbáltuk a Mate 40 Prót

Alkotmányellenessé nyilvánították a beteg magzatok abortuszát Lengyelországban

Alkotmányellenessé nyilvánították a beteg magzatok abortuszát Lengyelországban