szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerdán tartja alakuló ülését a Jobbik leendő országgyűlési képviselőcsoportja, a párt képviselői a nap folyamán megválasztják a frakcióvezetőt is - mondta Novák Előd, a párt alelnöke.

A jobbikos politikus kérdésre válaszolva racionális felvetésnek nevezte azokat a médiában megjelent találgatásokat, miszerint Vona Gábor lehet a frakcióvezető. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Jobbik egy demokratikus párt, így ez a kérdés még nem eldöntött. Novák Előd szerint egyelőre nem látszik világosan, mikor tarthatja alakuló ülését a következő Országgyűlés, mivel a szoros végeredmény, illetve a szocialista Szanyi Tibor által elkövetett "komoly választási visszaélések" miatt egy mandátum sorsa még mindig nem dőlt el. Kijelentette: ezen a nyáron nincs helye a parlamenti szünetnek, hiszen a képviselőknek nagyon sok mulasztást kell bepótolniuk az elmúlt 8 és 20 évből.

A Jobbik a kezdeti időszakban elsősorban a politikai elszámoltatás, a közbiztonság megteremtése, a mihamarabbi adócsökkentés, valamint a kilakoltatások megakadályozása területén kíván nyomást gyakorolni a kormányra. A párt továbbá határozati javaslatot kíván benyújtani a trianoni békeszerződés évfordulójának "nemzeti emléknappá nyilvánításáról", illetve a határon túli magyarok érdekében egyeztetéseket kezdeményez a kettős állampolgárság minél hamarabbi megadásáról - ismertette Novák Előd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Jobbik Magyar Nemzeti Gárdát hozna létre

A Jobbik célja, hogy létrehozza a Magyar Nemzeti Gárdát, és nem zárható ki, hogy a párt törvényjavaslatot is benyújt majd az Országgyűlésnek – közölte Vona Gábor pártelnök a Népszavával a hétfői lapszámban.

MTI Itthon

Nemzeti emléknappá nyilvánítaná június 4-ét a Jobbik

A Jobbik egyik első parlamenti kezdeményezéseként országgyűlési határozati javaslatot kíván benyújtani, hogy már az idén nemzeti emléknappá válhasson június 4., az 1920-as trianoni békeszerződés megkötésének évfordulója; a párt azt is szeretné elérni, hogy augusztus 20-ig kettős állampolgárságot kapjanak a határon túli magyarok.

Petri Lukács Ádám Vélemény

Összefogás a Jobbik ellen

Elemi érdek, hogy szövetségeseket keressünk a protonácik és az általuk terjesztett eszmék elleni harcban. A baloldali/lehet más parlamenti ellenzéknek meg kell értenie, miközben gyakorolniuk kell kontroll szerepüket, és a lehetőségek határáig meg kell akadályozniuk a kormány demokráciát sértő intézkedéseit, a Jobbikkal szemben kooperációra kell törekedniük a Fidesszel.

Minden uniós vakcinakutatásban részt vesz Magyarország

Minden uniós vakcinakutatásban részt vesz Magyarország

Tesztelték a maszkokat: hatásosabb, ha a beteg hordja

Tesztelték a maszkokat: hatásosabb, ha a beteg hordja

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét