szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lendvai Ildikó szerint az MSZP-ből erős váltópárt lehet. A politikus szerint a szocialisták megújulása nem feltétlenül generációs váltást jelent.

Mindnyájunknak van felelőssége - fogalmazott a Tv2 ma reggeli, Mokka című adásában Lendvai Ildikó, az MSZP leköszönő elnöke. Hangsúlyozta: sosem tagadták a korrupciós botrányokat, senki nem tud olyan esetet mondani, amelyben szocilaista közeli embert kihúztunk volna az igazságszolgáltatás kereteiből. A politikus azt is elmondta: későn hozták meg a korrupció-ellenes törvényeket, s a párt nem tudott időben megszabadulni a politikai haszonlesőktől. Utóbbival kapcsolatban azonban neveket nem mondott.

Arra a kérdésre, hogy a megújuló MSZP-ben kik kerülnek majd pozícióba, nem mondott neveket. Azt viszont egyértelművé tette: a ma délutáni ülésükön megnevezik majd francióvezető-jelöltjüket, de ezzel kapcsolatban sem árult el többet.

Lendvai Ildikó azt mondta: a párt ugyan súlyos vereséget szenvedett, de lehetőséget kapott, hogy megújuljon és meghatározó váltópárt lehessen. A műsorvezetői kérdésre, miszerint "az öreg rókák a háttérbe vonulnak", azt mondta: tisztújításra van szükség, de nem feltétlenül generációs szempontból.

Gyurcsány Ferenc jövőbeni szerepével kapcsolatban azt mondta, csak az egykori kormányfő szavait tudja megerősíteni. Gyurcsány úgy fogalmazott: nem törekszik sem frakcióvezetői, sem pártelnöki pozícióra, de aktívan részt kíván venni a párt megújításában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Piros-fehér-zöldre „festették” a Niagara-vízesést 1956 emlékére

Piros-fehér-zöldre „festették” a Niagara-vízesést 1956 emlékére