szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Ismeretlen tettes ellen rendelte el a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt annak a feljelentésnek a kapcsán, amelyet Bencze Józseffel szemben tettek. Gyanúsított nincs - tudta meg a HavariaPress.

A Központi Nyomozó Főügyészségre két hete érkezett e-mailen az országos rendőrfőkapitánnyal szembeni feljelentés. A Központi Nyomozó Főügyészség feljelentés kiegészítést rendelt el először az ügyben, majd a szükséges adatok beszerzése után hétfőn, hűtlen kezelés gyanújával elrendelte a nyomozást. A nyomozás elrendelésének oka az, hogy a feljelentés kiegészítés során beszerzett adatok, dokumentumok alapján nem lehetett a feljelentésben taglalt minden cselekmény esetben kizárni a bűncselekmény gyanúját. A nyomozásnak nincs konkrét gyanúsítottja, azt ismeretlen tettessel szemben rendelték el.

A főügyészséghez érkezett feljelentésben leírtak szerint nem csak a csepeli rendőrkapitány jutott olcsón, 4 millió forintért lakáshoz - ami az ORFK álláspontja szerint is 14 millió forintot ér - hanem Andrékó tábornok is. Az ORFK Ellenőrzési Szolgálat vezetőjének úgy igényeltek Bencze József aláírásával önkormányzati lakást, hogy közben rendelkezett saját tulajdonú budapesti lakással, a III. kerületi Csónakház utcában. A lakást a tábornok 2004. április 8-án vásárolta meg, 4 millió 26 ezer forintért. A hasonló paraméterekkel bíró lakások piaci értéke a környező utcákban 20 millió forintra tehető.

A feljelentés szerint Bencze József országos rendőrfőkapitány Volkswagen Passat típusú szolgálati gépkocsiját rendszeresen élettársa, Gyetvai Kitti ügyvéd használja, jogszerűtlenül. Tankoláshoz ráadásul minden esetben a rendőrség által biztosított üzemanyag kártyáját veszi igénybe. Eddig 80 ezer kilométert tett meg vele az ország területén. Ezt az autót két esetben törte össze, aminek a javítási költsége másfél millió forintba került. A gépkocsi javítását a Köztársasági Őrezred titokban végezte el. Bencze József főkapitány időközben maga is a főügyészséghez fordult feljelentéssel: az ORFK Gazdasági Főigazgatósága által kötött egyes megbízási szerződésekkel kapcsolatban merült fel ugyanis a hűtlen kezelés gyanúja.

A főkapitány a feljelentéshez csatolta a szerződéseket, az azokkal kapcsolatos dokumentumokat. A Központi Nyomozó Főügyészség ebben az ügyben már korábban elrendelte a nyomozást. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Gazdasági ügyekben jelentették föl Bencze Józsefet

Több rendbeli hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt följelentették az országos rendőrfőkapitányt - értesült a HavariaPress. A Központi Nyomozó Főügyészségre szerdán este érkezett e-mailen a feljelentés, amit ma reggel már iktattak is.

MTI Itthon

Bencze: újabb gyanúsítottak lehetnek a BKV-ügyben

A rendőrség birtokában van minden olyan bizonyíték, dokumentum, amelyek felhasználásával le tudják folytatni a nyomozást a BKV-ügyben, amelyben újabb gyanúsítottak is lehetnek - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió A Szólás Szabadsága című műsorában vasárnap este.

hvg.hu Itthon

Bencze: tartalék üzemmódon az államigazgatás

A romák ellen elkövetett emberölések sorozatának vagy a kiskunlacházi gyilkosságnak a sikeres felderítése mellett a rendőrség idén adós maradt több gazdasági bűncselekmény megoldásával. Erről is kérdeztük Bencze József országos rendőr-főkapitányt, valamint a rendészeti politikáról és az országgyűlési választások előtti hangulatról is.

MTI Itthon

Bencze: a gyilkos fegyverek is megvannak

A lefoglalt fegyverek között vannak azok is, amelyekkel a romák elleni sorozatgyilkosságokat elkövették - közölte pénteken az országos rendőrfőkapitány Nagykanizsán, a helyi kisebbségi önkormányzat és a rendőrség közös rendezvényén.

Új rekord: bőven 500 km/h felett száguldott a leggyorsabb közúti autó

Új rekord: bőven 500 km/h felett száguldott a leggyorsabb közúti autó

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Drágul az étkezési búza, újra emelkedhet a liszt ára

Drágul az étkezési búza, újra emelkedhet a liszt ára