szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem állapítható meg egyértelműen, mi okozta Eva Rhodes halálát - hangzott el a szakértői vélemények ismertetése során az emberölési ügy keddi tárgyalásán a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon.

Az bizonyos, hogy a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású brit állampolgár maradványaira bukkantak, arra a kérdésre azonban nemmel válaszoltak a szakértők, hogy egyértelműen megállapítható-e a nagyrészt elhamvasztott maradványokból, ököl- vagy fejszenyélcsapás, esetleg szén-monoxid-mérgezés miatt hunyt el Eva Rhodes. Ha sérülés volt a halál kiváltó oka, akkor annak elszenvedése után 20-30 percen belül veszthette életét a sértett - hangzott el a szakértői elemzések ismertetésekor.

A múlt kedden kezdődött per első tárgyalásán az asszony megölésével vádolt Augusztinyi Csaba elismerte a gyilkosságot; mint elmondta, 2008. szeptember elején vállalt munkát a menhelyen, de - mivel nem kapta meg az ígért elhelyezést, illetve konfliktusba került alkalmazójával - már napokkal később távozott volna. Csakhogy - mondta akkor a férfi - Eva Rhodes előbb maradásra kérte, majd halogatta bére kifizetését. Vallomása szerint szeptember 10-én este látta meg, hogy a nő az udvaron épp eléget valamit; kiment hozzá, számon kérte fizetését, de a válasz miatt (hogy nem érdemel pénzt a ténykedéséért), szóváltásba keveredtek. Amikor munkaadója egy kutyapórázzal rásújtott, előbb ököllel, majd a lábának támasztott fejszenyéllel ütötte meg az asszonyt; utóbbival olyan erősen, hogy a fanyél kettéhasadt - elevenítette fel az első tárgyalási napon a történteket.

A 31 éves ózdi illetőségű Augusztinyi Csaba vádlottként elmondta: az eset után eltávozott, majd körülbelül húsz perc múlva visszatért a helyszínre, ahol azt látta, hogy a nő meghalt. A testet a még égő tűzbe húzta, a maradványokat elégette, majd egy közeli telken elásta. A kapukulcsot keresve lépett a nő lakrészébe, ekkor látta meg pénztárcáját, amelyben pár ezer forintot talált, valamint laptopját, amelyet Budapesten eladott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Alkalmi munkása ölte meg Eva Rhodest

Eva Rhodes megölésével a rendőrség egy 30 éves ózdi férfit gyanúsít, aki az állatmenhelyen mindössze tíz napig dolgozott alkalmi munkásként. A férfi elismerte tettét.

MTI Itthon

Megtalálták Eva Rhodes holttestét?

Feltételezhetően a bőnyi állatmenhely tavaly szeptemberben eltűnt vezetőjének, a brit Eva Rhodesnek a földi maradványait találták meg Magyarországon; egy gyanúsítottat elfogtak - írta szerdán a Népszabadság online megbízható forrásra hivatkozva.

Novembertől több weboldalt is nehezebben lehet majd megnyitni az Explorerben

Novembertől több weboldalt is nehezebben lehet majd megnyitni az Explorerben

Hat éve volt az utolsó tüntetés, amely meghátrálásra késztette a kormányt

Hat éve volt az utolsó tüntetés, amely meghátrálásra késztette a kormányt

Újabb 56 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés Magyarországon

Újabb 56 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés Magyarországon