szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A lehetséges együttműködésről egyeztetett az LMP és hat civil zöldszervezet szerdán a párt fővárosi központi irodájában.

A konzultációt követő sajtótájékoztatón Jávor Benedek, a párt szóvivője azt mondta, továbbra is fontos, hogy a civil szféra aktív maradjon, de az, hogy az LMP zöldpártként bejutott a parlamentbe, szükségessé teszi, hogy tisztázzák az előttük álló lehetőségeket és feladatokat. 

Kulcskérdésnek nevezte, hogy az elkövetkezendő időszakban a civil szervezetek és az LMP összehangoltan tudjanak fellépni a mezőgazdasággal kapcsolatos ügyekben, a földtörvény módosítása, a birtokszerkezet átalakítása, a klímaváltozás elleni küzdelem, az uniós támogatások felhasználása, az adótörvények, a vízgazdálkodás, az energiapolitika területén valamint az állampolgári és civil részvétel lehetőségeinek ügyeiben. Kijelentette, hogy hasonlóak az elképzeléseik, de reményeik szerint ezeket a kérdéseket a jövőben egymástól függetlenül, eltérő eszközökkel, de nem egymás ellenében tudják majd megvalósítani. 

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke szerint jelképes jelentőségű, hogy egy párt a választások után a civil szervezetekkel egyeztet politikája kialakításáról. Megjegyezte, örülnének, ha ezt a többi párt is megtenné. Megjegyezte, fontosnak tartják, hogy van olyan párt a parlamentben, amely céljának tekinti a zöld politikát, valamint a gazdaságnak és a társadalomnak a fenntartható fejlődés irányába történő elmozdulását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

LMP: körülbelül 110 millió forintba került a kampány

Az LMP - Karácsony Gergely tájékoztatása szerint - körülbelül 110 millió forintot költött a parlamenti választási kampányára és nagyjából ugyanennyit terveznek fordítani az őszi önkormányzati választásokra is. A párt kampányfőnöke az MTI-nek adott interjújában azt mondta, bár most már kapnak majd állami támogatást, a költekezés szempontjából "puritán" párt maradnak. "Kézenfekvőnek" tartaná, ha az LMP vezetné a parlament környezetvédelmi bizottságát.

hvg.hu Itthon

Más országban ébredhetnek a biciklisek a választások után

A kerékpáros közlekedést választók valóban más országban ébredhetnek április 26-án. Na, nem mintha a Fidesz túlhangsúlyozná programjában a fenntartható közlekedés ezen formáját, inkább a Magyar Kerékpárosklub felhívása formálhatja át az utcaképet.

Kovács Andrea (hvg.hu) Itthon

Kikhez tapadnak az LMP szabad vegyértékei?

A választások előtt alábecsült LMP most már azon gondolkozhat, milyen indítványokat nyújt majd be a parlamentben, s mely témákhoz lesz szüksége alkalmi szövetségesekre. Lassan a főpolgármester-jelöltjét is bemutathatja.

MTI Itthon

A rendőrség vizsgálja az LMP-s Viant Zsolt ajánlószelvényeit

Schiffer András közlése szerint sem az LMP jelöltjei, sem a párt aktivistái nem követtek el semmilyen törvénysértést Zala megyében. A Lehet Más a Politika listavezetője egy kérdésre válaszolva beszélt erről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: felháborította őket a rendőrség velük szemben indított eljárása.

Pelle János Vélemény

Lehet más a cigánypolitika?

Osztolykán Ágnes, akinek az LMP képviselőjelölt-listáján befutó helye van, a miskolci egyetem politológia szakán végzett, menedzselte a magyar Soros Alapítvány roma programját, részt vett A roma integráció évtizede című program kidolgozásában, majd a hasonló nevű alapítvány munkatársaként dolgozott. A 29 éves Szombati Kristóf az LMP egyik alapítója és választmányi tagja, a párt romaprogramjának koordinátora. Kettőjükkel beszélgettünk az LMP romapolitikájáról.

Novák Zoltán Vélemény

Novák Zoltán: Kire volt sikk szavazni az idén?

Milyen érzetek, milyen képzetek kapcsolódtak az egyes pártokhoz, milyen trendek befolyásolták a választói magatartást? A pártok milyen életérzést, milyen hangulatot sugároztak? Bizonyos körben sikk volt a Jobbikra, egy másik körben pedig az LMP-re szavazni. Viszont sok hagyományos MSZP-s szavazó kínban volt, hogy leadja-e szavazatát hűtlennek tartott pártjára. A Fidesz-szavazatoknál divatos trendek már nem játszottak szerepet, a párt győzött a „betapasztott szájú kampány” ellenére – állapítja meg cikkében Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatásvezetője.

Titkolózva mozgatják a Városliget fáit, a főváros sem tudja, honnan hová ültetik át őket

Titkolózva mozgatják a Városliget fáit, a főváros sem tudja, honnan hová ültetik át őket

31 éves korábbi modellre bízták a Citadella felújításának vezénylését

31 éves korábbi modellre bízták a Citadella felújításának vezénylését

Egy agydaganatműtét különös következménye – kiosztották a Capa-nagydíjat

Egy agydaganatműtét különös következménye – kiosztották a Capa-nagydíjat