szerző:
MTI

A lehetséges együttműködésről egyeztetett az LMP és hat civil zöldszervezet szerdán a párt fővárosi központi irodájában.

A konzultációt követő sajtótájékoztatón Jávor Benedek, a párt szóvivője azt mondta, továbbra is fontos, hogy a civil szféra aktív maradjon, de az, hogy az LMP zöldpártként bejutott a parlamentbe, szükségessé teszi, hogy tisztázzák az előttük álló lehetőségeket és feladatokat. 

Kulcskérdésnek nevezte, hogy az elkövetkezendő időszakban a civil szervezetek és az LMP összehangoltan tudjanak fellépni a mezőgazdasággal kapcsolatos ügyekben, a földtörvény módosítása, a birtokszerkezet átalakítása, a klímaváltozás elleni küzdelem, az uniós támogatások felhasználása, az adótörvények, a vízgazdálkodás, az energiapolitika területén valamint az állampolgári és civil részvétel lehetőségeinek ügyeiben. Kijelentette, hogy hasonlóak az elképzeléseik, de reményeik szerint ezeket a kérdéseket a jövőben egymástól függetlenül, eltérő eszközökkel, de nem egymás ellenében tudják majd megvalósítani. 

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke szerint jelképes jelentőségű, hogy egy párt a választások után a civil szervezetekkel egyeztet politikája kialakításáról. Megjegyezte, örülnének, ha ezt a többi párt is megtenné. Megjegyezte, fontosnak tartják, hogy van olyan párt a parlamentben, amely céljának tekinti a zöld politikát, valamint a gazdaságnak és a társadalomnak a fenntartható fejlődés irányába történő elmozdulását.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

LMP: körülbelül 110 millió forintba került a kampány

Az LMP - Karácsony Gergely tájékoztatása szerint - körülbelül 110 millió forintot költött a parlamenti választási kampányára és nagyjából ugyanennyit terveznek fordítani az őszi önkormányzati választásokra is. A párt kampányfőnöke az MTI-nek adott interjújában azt mondta, bár most már kapnak majd állami támogatást, a költekezés szempontjából "puritán" párt maradnak. "Kézenfekvőnek" tartaná, ha az LMP vezetné a parlament környezetvédelmi bizottságát.

hvg.hu Itthon

Más országban ébredhetnek a biciklisek a választások után

A kerékpáros közlekedést választók valóban más országban ébredhetnek április 26-án. Na, nem mintha a Fidesz túlhangsúlyozná programjában a fenntartható közlekedés ezen formáját, inkább a Magyar Kerékpárosklub felhívása formálhatja át az utcaképet.

Kovács Andrea (hvg.hu) Itthon

Kikhez tapadnak az LMP szabad vegyértékei?

A választások előtt alábecsült LMP most már azon gondolkozhat, milyen indítványokat nyújt majd be a parlamentben, s mely témákhoz lesz szüksége alkalmi szövetségesekre. Lassan a főpolgármester-jelöltjét is bemutathatja.

MTI Itthon

A rendőrség vizsgálja az LMP-s Viant Zsolt ajánlószelvényeit

Schiffer András közlése szerint sem az LMP jelöltjei, sem a párt aktivistái nem követtek el semmilyen törvénysértést Zala megyében. A Lehet Más a Politika listavezetője egy kérdésre válaszolva beszélt erről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: felháborította őket a rendőrség velük szemben indított eljárása.

Pelle János Vélemény

Lehet más a cigánypolitika?

Osztolykán Ágnes, akinek az LMP képviselőjelölt-listáján befutó helye van, a miskolci egyetem politológia szakán végzett, menedzselte a magyar Soros Alapítvány roma programját, részt vett A roma integráció évtizede című program kidolgozásában, majd a hasonló nevű alapítvány munkatársaként dolgozott. A 29 éves Szombati Kristóf az LMP egyik alapítója és választmányi tagja, a párt romaprogramjának koordinátora. Kettőjükkel beszélgettünk az LMP romapolitikájáról.

Novák Zoltán Vélemény

Novák Zoltán: Kire volt sikk szavazni az idén?

Milyen érzetek, milyen képzetek kapcsolódtak az egyes pártokhoz, milyen trendek befolyásolták a választói magatartást? A pártok milyen életérzést, milyen hangulatot sugároztak? Bizonyos körben sikk volt a Jobbikra, egy másik körben pedig az LMP-re szavazni. Viszont sok hagyományos MSZP-s szavazó kínban volt, hogy leadja-e szavazatát hűtlennek tartott pártjára. A Fidesz-szavazatoknál divatos trendek már nem játszottak szerepet, a párt győzött a „betapasztott szájú kampány” ellenére – állapítja meg cikkében Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatásvezetője.

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai, lehet készülni a jövő hétre

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai, lehet készülni a jövő hétre

Karácsony Gergely az új főpolgármester

Karácsony Gergely az új főpolgármester

Brigid Kosgei megdöntötte a női maratonfutás világrekordját

Brigid Kosgei megdöntötte a női maratonfutás világrekordját

Kerpel-Fronius: Az ellenzék elvégezte a munkáját

Kerpel-Fronius: Az ellenzék elvégezte a munkáját

Jól indul: sokan szavaztak reggel 7-ig

Jól indul: sokan szavaztak reggel 7-ig

A fővárosi kerületi részeredmények egyben - vannak meglepetések

A fővárosi kerületi részeredmények egyben - vannak meglepetések