szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Garázdaság vétségének megalapozott gyanújával hallgatott ki a rendőrség egy 19 éves középiskolai diákot, aki gázpisztollyal lövöldözött Mátészalkán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

Az egyik mátészalkai középiskola végzős tanulója kedden este egy parkban két lövést adott le engedély nélkül magánál tartott gázpisztolyából - mondta Fülöp Gergely szóvivő.

A százados tájékoztatása szerint a fiatalember kihallgatásakor azt mondta a rendőröknek, hogy a ballagási szerenádadás után egy ittas osztálytársukat akarták hazavinni, amikor megláttak egy feléjük közeledő, hangoskodó társaságot. Ő megijedt, mert azt hitte, rájuk akarnak támadni, s ezért lőtt a pisztolyával.

A szóvivő megjegyezte: az eset kapcsán senki sem sérült meg, más atrocitás sem történt. A rendőrség a riasztófegyvert lefoglalta, s a diák ellen eljárást indult, akit a garázdaságért a bíróság akár két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: Fiúk a bitcoinbányában

Tóta W.: Fiúk a bitcoinbányában

Elítélték Olaszország legkeresettebb bűnözőjét, aki a Cosa Nostra feje lehet

Elítélték Olaszország legkeresettebb bűnözőjét, aki a Cosa Nostra feje lehet

Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából