szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Esetleges jövőbeni feladata határozza majd meg, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke marad-e Schmitt Pál.

A sajtóban az elmúlt időszakban az Országgyűlés elnöki posztjának első számú várományosaként emlegetett sportvezető szerdán az MTI-nek erre vonatkozó kérdésére ugyanakkor továbbra sem szolgált konkrétumokkal.

"Nem vagyok felhatalmazva, hogy pozíciókról beszéljek, de ez nem is időszerű. Most a politikai forgatókönyv szerint a frakcióknak kell felkészülniük a parlament várhatóan május 14-én esedékes alakuló ülésére" - nyilatkozta Schmitt, jelezve, hogy bármilyen felkérést is kap majd, el kell döntenie, hogy testhez álló-e számára a feladat, és sikeresen el tudja-e végezni.

A feladat ismeretében derül ki az is, hogy összeférhetetlen, összeegyeztethetetlen-e MOB-elnöki posztjával. Ha nem, folytatná a munkáját a MOB-ban akár elnökként, akár tiszteletbeli elnökként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Itthon

Pokorni: Schmitt lehet a házelnök, Simornak mennie kell

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének le kell mondania posztjáról. A politikus arról is beszélt: Schmitt Pál vagy Kövér László lehet a házelnök.

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Bezárt az iskola, otthon tanul a 10 éves, beteg mártélyi kisfiú

Bezárt az iskola, otthon tanul a 10 éves, beteg mártélyi kisfiú

Jobbközép-liberális koalíciós kormányzás lesz Litvániában

Jobbközép-liberális koalíciós kormányzás lesz Litvániában