szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ideiglenes megelőző távoltartást alkalmaztak egy derecskei férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta családtagjait; Hajdú-Bihar megyében a tavaly októberben bevezetett törvényi lehetőséggel egyre gyakrabban élnek a rendőrök.

Tavaly 10, míg idén 13 alkalommal rendeltek el a megyében távoltartást a rendőrök, legutóbb a hét elején Derecskén, ahol egy asszony kérte a rendőrök segítségét - közölte Vezendi Jánosné rendőr őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel. 

A nőt és testvérét élettársa több alkalommal is bántalmazta. A helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a törvényben foglalt feltételek fennállnak, azaz alkalmazható az ideiglenes megelőző távoltartás jogintézménye. A rendőrség a bíróságon kezdeményezte a megelőző távoltartás elrendelését, valamint a  férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt büntető eljárás indult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Volt élettársát vette célba fegyverrel a nyílt utcán

Bántalmazta korábbi élettársát egy férfi, sőt megpróbált rálőni kedden délután Hódmezővásárhely belvárosában a nyílt utcán; a nő kórházba került, a gyanúsítottat elfogták - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

hvg.hu Itthon

Erőszakoskodott hozzátartozóival, elítélték

Tíz napi elzárásra ítélte a kazincbarcikai bíróság csütörtökön azt a férfit, aki megszegte a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható, távoltartásról szóló, október elsején életbe lépett törvényt; ő az első az országban, akit ezért elítéltek.

hvg.hu Plázs

Megbocsátható-e a szexuális erőszak?

A család fogalma egyet jelent a szeretettel és a biztonsággal. Többségünknek. Ám vannak, akiknek erről a rettegés, a félelem és az erőszak jut először eszébe. Magyarországon évente több mint 11 ezer esetben hívnak rendőrt az otthoni perpatvarhoz.

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

Ezeket a szemüvegeket azoknak tervezték, akik sokat játszanak a képernyő előtt

Ezeket a szemüvegeket azoknak tervezték, akik sokat játszanak a képernyő előtt

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Kínában vezet számlát Donald Trump cége