szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több rendbeli vesztegetéssel és lopással gyanúsítják annak az áramszolgáltató cégnek az alkalmazottját, aki pénzért a valósnál kevesebb áramfogyasztást regisztrált, valamint lakóházak villanyóráit tekerte vissza Nyírbátorban és környékén - közölte a rendőrség csütörtökön.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a helyi rendőrkapitányság illegális lőfegyverekről, valamint jövedéki visszaélésekről szerzett információt. Ezért szerda este egy környékbeli férfihez kötődő ingatlanokon tartottak házkutatást. A százados tájékoztatása szerint fegyvert nem, csak nagyobb mennyiségű szeszt, és pancsolt italok előállításához szükséges anyagokat, illetve ukrán zárjegyes cigarettát találtak. A rendőröknek azonban feltűnt, hogy a lakás villanyórája visszafelé forog, amit valószínűleg éppen a házkutatás megkezdése előtt kezdték illegálisan visszaállítani - tette hozzá.

Az adatgyűjtés során még aznap éjjel eljutottak az áramszolgáltató cég egyik alkalmazottjához, aki a megalapozott gyanú szerint több esetben pénzt fogadott el azért, hogy a valósnál kevesebb fogyasztást regisztráljon - mondta a százados. A 39 éves gyanúsított emellett vissza is állított villanyórákat: ezer kilowattóra visszatekeréséért tízezer forintot számított fel. A nyomozás jelenlegi állása szerint a férfi mintegy kéttucat ilyen bűncselekményt követett el környéken lakó magánszemélyekkel és kisvállalkozókkal közösen - közölte Fülöp Gergely. A több rendbeli vesztegetéssel és lopással gyanúsított férfi a nyomozás adatai szerint 4,5 millió forint kárt okozott az áramszolgáltatónak.

A százados hozzáfűzte: eljárás alá vonták azt a 47 éves férfit is, aki a villanyórák manipulálásához számítógép-vezérelt gravírozó berendezéssel gyártotta a plombákat; őt lopás bűnsegédletével gyanúsítják.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Négy településen egészségtelen a levegő, Budapesten már a forgalomkorlátozásról beszélnek

Négy településen egészségtelen a levegő, Budapesten már a forgalomkorlátozásról beszélnek

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót