szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogták azt a férfit, aki egy légpisztollyal megpróbált kirabolni egy vegyesboltot Kondoroson; a férfit akár 15 év szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság.

A sötét maszkot viselő férfi április 21-én délelőtt egy Walter 99 típusú légpisztollyal ment be egy kondorosi vegyesboltba és a bevétel átadását követelte. Az eladó azonban segítségért kiáltott, erre a rabló elmenekült. A nyomozás során kiderült, hogy a boltban rendkívül jó biztonsági rendszer működött, és a rablás előtt négy nappal készült felvételen - a ruházata alapján - sikerült felismerni a későbbi támadót, egy 18 éves helyi fiatalembert.

Az előállított rabló vallomásában ellentmondásokba keveredett, majd részletes beismerő vallomást tett. A rendőrség megtalálta a gyanúsított által használt légpisztolyt, amely egyébként méretében és tömegében teljesen megegyezik az eredeti lőfegyverrel. A jelenleg bűnügyi őrizetben lévő férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a békéscsabai rendőrkapitányság, és indítványozza előzetes letartóztatását.  A bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés a büntető törvénykönyv (Btk.) szerint - közölte Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fegyveres sorozatrablót fogott el a rendőrség

Fegyveres sorozatrablót fogtak el szombaton Budapesten; az előzetes letartóztatásba helyezett férfi a nyomozás jelenlegi adatai szerint három pénzintézetben és két benzinkútnál követett el rablást fegyverével - közölte kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

MTI Itthon

Fegyveres rablás a VI. kerületben, elfogták a rablót

Feltehetően fegyverrel rabolt ki egy élelmiszerboltot egy férfi a fővárosban csütörtökön este, nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után elfogták - mondta csütörtök este Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Most lett balhé abból, hogy nyugati családoknak szülnek gyereket az ukrán nők

Most lett balhé abból, hogy nyugati családoknak szülnek gyereket az ukrán nők

Annyi volt a plágium a bukaresti rendőrakadémián, hogy visszavonták az intézmény akkreditációját

Annyi volt a plágium a bukaresti rendőrakadémián, hogy visszavonták az intézmény akkreditációját

14 km magasra vitt fel a Telekom egy bázisállomást, simán lehetett rajta keresztül telefonálni

14 km magasra vitt fel a Telekom egy bázisállomást, simán lehetett rajta keresztül telefonálni