szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezután nem tarthat istentiszteletet a román közösség a szegedi szerb ortodox templomban, erről hivatalos levélben értesítette a szerb pap a románt; az elmérgesedett helyzetben szó volt elmaradt takarításról, a románok által felhasznált, szerbek által vett faszénről és tömjénről - írta csütörtöki számában a Délmagyarország.

A napilap írása szerint a kialakult helyzetről a gyulai román és a szentendrei szerb püspök is tárgyal majd. A román közösség tíz-húsz hívővel 1996 óta havonta egy alkalommal, illetve húsvétkor tartott istentiszteletet a Szent Miklós-templomban. A román esperes, Aurel Bekán szerint a takarítás csak ürügy, más lehet a kiutasítás hátterében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Feltárták a macskaistennő templomát

A Ptolemaidák korából származó kétezeréves szentélyt tártak fel Alexandriában, a tudósok feltételezése szerint a templomot Basztetnek, a macskaistennőnek szentelték.

Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból