szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) tavaly bevételeinek több mint kétszeresét költötte el.

A párt tájékoztatása szerint az MDF 2009-ben közel 391,8 millió forintos bevételt és 933,8 millió forintos kiadást könyvelhetett el. A tagdíjakból 4,3 millió forint, állami támogatásból pedig 227,2 millió forint folyt be az MDF kasszájába, legnagyobb támogatójának pedig a 78,7 millió forintos adományt jegyző Megújuló Társadalomért Alapítvány számít. A párt tagjai közül egy-egy millió forinttal járult hozzá a bevételekhez Dávid Ibolya volt elnök, Herényi Károly, aki jelenleg irányítja az MDF-et, Karsai Péter elnökségi tag, valamint az április közepén elhunyt Dragon Pál Pest megyei elnök. Szilassy Gábor Cézár, elnökségi póttag, hárommillió forintot fizetett be a pártkasszába.

Az MDF tavaly a legtöbb pénzt, 494,6 millió forintot eszközbeszerzésre költötte, míg a politikai tevékenységével kapcsolatos kiadásai 161,3 millió forintra rúgtak. Működési kiadásokra több mint 222 millió forintot költöttek. A Magyar Hírlap kedden írt arról, hogy 1,4 milliárd forint jut a költségvetésből a választásokon 1 százaléknál jobb eredményt elérő pártoknak; ebből a közvetlen támogatást egyenlő arányban kell felosztani az országos listán mandátumot szerzett pártok között, a fennmaradó összeget az első forduló eredményeinek arányában kapják a politikai szervezetek, így a 2010-es országgyűlési választásokon 2,66 százalékot szerzett MDF 39 millió forintos költségvetési támogatásra számíthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Pártfinanszírozás: csatát nyert a TASZ

Első fokon pert nyert csütörtökön a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet négy parlamenti párttal szemben, amelyeknek a Fővárosi Bíróság döntése értelmében nyilvánosságra kell hozniuk, hogy az államtól mennyi hitelt kaptak, és ebből a pénzből milyen ingatlanokat vásároltak a működésükhöz.

hvg.hu Gazdaság

Általánossá vált a cégek pártfinanszírozási pumpolása

A verseny tisztaságának megteremtését, a hazai vállalatok versenyképességének megerősítését és a patrióta gazdaságpolitikáért való erőfeszítéseket tűzte zászlajára Keresztesi János, az Informatikai Vállalatok Szövetségének (IVSZ) frissen megválasztott elnöke. A FreeSoft Nyrt. vezérigazgatójaként ismert üzletember a hvg.hu kérdéseire válaszolva nemcsak az iparág problémáiról beszélt, hanem a társadalmi élet visszásságairól és a gazdasági nehézségek feloldásának lehetőségeiről és szükségességéről is.

MTI Itthon

Bajnai: a pártfinanszírozás a korrupció melegágya

A pártfinanszírozás a korrupció melegágya, de a törvény megváltoztatásához a képviselők kétharmadára van szükség, és tavaly májusban a legnagyobb ellenzéki párt kilépett a már előkészített megállapodásból - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök.

hvg.hu Itthon

Hiábavaló lenne leleplezni a pártfinanszírozás körüli korrupciót?

A készülő korrupcióellenes stratégia része lehet, hogy a bejelentő részesedhet abból a pénzből, ami a vesztegetés meghiúsítása révén az államhoz befolyik, illetve amit megtakarítanak. Úgy tűnik azonban, hogy ez csak a közbeszerzésekre vonatkozik majd, a párt- és a kampányfinanszírozást nem érinti.

Korábban érkezhet a Samsung Galaxy S21?

Korábban érkezhet a Samsung Galaxy S21?

Koronavírus: 38 beteg meghalt, 989 ember megfertőződött Magyarországon

Koronavírus: 38 beteg meghalt, 989 ember megfertőződött Magyarországon

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket