szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tetten érték és őrizetbe vették a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal alkalmazottját, aki a szőlőültetvények kivágására és telepítésére vonatkozó támogatás kérelmezőjétől egy parkolóban pénzt vett át szerdán Kecskeméten - közölte a rendőrség.

Az ügyben a hivatal tett feljelentést egy névtelen bejelentés után, mely szerint a szőlőültetvények kivágásának és telepítésének ellenőrzésekor az egyik munkatárs hosszabb ideje rendszeresen anyagi ellenszolgáltatást kért az ügymenet meggyorsításáért - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra közlése szerint a hivatal alkalmazottja egy kecskeméti parkolóban találkozott az egyik kérelmezővel, akitől egy folyamatban lévő eljárás meggyorsításáért ötvenezer forint készpénzt vett át. A megyei rendőr-főkapitányság február óta nyomozott hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen - fűzte hozzá a sajtószóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Őrizetbe vették a Zrínyi rektorát: nyomást gyakorolt a DHL-re?

Autóbuszokkal és teherautókkal vették körbe a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) hivatali épületét, hogy az intézmény kerítésén kívül várakozó újságírók semmit se láthassanak az odabent folyó nyomozati cselekményekből. A házkutatás Szabó János rektor irodáját érintette "befolyással való üzérkedés" gyanúja miatt. Felmerült a gyanú, hogy Szabó János a DHL nemzetközi csomagküldői cégre próbált nyomást gyakorolni: alkalmazza az általa ajánlott biztonsági szolgálatot. Az ügynek több gyanúsítottja is van. Szabót őrizetbe vették, megpróbált ellenállni, könnyebben megsérült.

Ismét roham indult a vécépapírért Németországban

Ismét roham indult a vécépapírért Németországban

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Az SZFE oktatói semmisnek tekintik az egyetem kiürítését előíró rendelkezést

Az SZFE oktatói semmisnek tekintik az egyetem kiürítését előíró rendelkezést