szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lényegesen kevesebb jogorvoslati kérelem érkezett az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) az országgyűlési képviselő-választás kapcsán az idén, mint négy éve − közölte a testület elnöke pénteken újságírók kérdésére Budapesten.

Szigeti Péter emlékeztetett arra, hogy 2006-ban, az akkori parlamenti választás napján és másnapján mintegy 120 kampánycsendsértés volt, most pedig mindössze hat. Közölte azt is, hogy feltehetőleg már péntek estére tudni lehet a választás eredményét, miután a külképviseletekről az Országos Választási Központba érkezett voksokat az egyéni választókerületek kijelölt szavazóköreiben bekeverik a még a felbontatlan urnákban lévő szavazatok közé.

Arra a kérdésre, mikor lesz "100 százalékos eredmény", azt mondta, erre maximális biztonsággal nem lehet válaszolni, mert a jogorvoslati határidők még nem zárultak le. Jelezte: terveik szerint május 14-éig − az Országgyűlés alakuló üléséig − befejeződnek a jogorvoslati eljárások, és ekkorra már jogerős lesz az eredmény. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a jogorvoslatokat elbíráló szervek (választási bizottságok és a végső soron eljáró bíróságok) gyorsíthatják a folyamatot. Hozzátette: feltételezi, hogy ezek a testületek a háromnapos jogorvoslatoknál nem várják meg a döntéssel a harmadik napot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Nem mond le az OVB elnöke

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke az MTI kérdésére a testület keddi üléséről távozóban azt mondta: nem látja okát annak, hogy lemondjon.

MTI Itthon

Három népszavazási kezdeményezést hitelesített az OVB

Három népszavazási kezdeményezést hitelesített csütörtöki ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB), az egyik a katyni vérengzés tényének tagadását büntetné, a holokauszttagadás büntetéséhez hasonlóan.

Áprilisig számol kijárási korlátozásokkal a francia kormány

Áprilisig számol kijárási korlátozásokkal a francia kormány

A Fradi és a Fidesz is jól járt Kubatov fociultrákkal kötött alkujával

A Fradi és a Fidesz is jól járt Kubatov fociultrákkal kötött alkujával

Elítélték Olaszország legkeresettebb bűnözőjét, aki a Cosa Nostra feje lehet

Elítélték Olaszország legkeresettebb bűnözőjét, aki a Cosa Nostra feje lehet