szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerda délelőttre hívta össze Orbán Viktor pártelnök a Fidesz parlamenti frakciójának alakuló ülését − jelentette be Lázár János, a képviselőcsoport leendő vezetője a Parlamentben. A KDNP-frakció hétfőn alakul.

Hétfőn reggel tartja alakuló ülését a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakciója, az új összetételű parlamentben várhatóan 36 KDNP-s politikus ül majd a képviselőcsoportban - mondta el Harrach Péter leendő frakcióvezető pénteken. A KDNP-frakció létszáma az eddigiekhez képest eszerint 13 képviselővel lehet nagyobb, a mostani parlamentben 23 tagú volt a képviselőcsoport. A leendő frakcióvezető elmondta: a tervek szerint frakcióvezető-helyettesnek Rubovszky Györgyöt javasolják, míg a parlament jegyzőjének várhatóan ismét Móring József Attilát.

Az alakuló ülését szerdán tartó Fidesz-frakciónak - a KDNP képviselőcsoportjának végleges létszámától függően − várhatóan 220-230 képviselője lesz az Országgyűlésben. A Fidesz elnöke hétfőn jelentette be, hogy Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét szeretné felkérni a leendő parlamenti Fidesz-frakció vezetőjének.

Harrach Péter az MTI-nek korábban a jövőbeni tervekről elmondta, hogy a KDNP fenntartja azokat a korábbi javaslatait, amelyek a családi adózásról, a nyugdíjrendszerről, a családok csődvédelméről és a szabad vasárnapról szóltak. Arról, hogy ezek az előző ciklusban leszavazott, vagy napirendre sem vett javaslatok pontosan mikor kerülhetnek az Országgyűlés elé, szintén később születik döntés - mondta el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Nyilvános az egyeztetés a parlament alakuló üléséről

A parlamentbe jutott pártok képviselői röviddel az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítéséről folyó tárgyalás péntek délelőtti megkezdése után úgy döntöttek, beengedik a sajtó képviselőit a megbeszélésre.

Szegő Iván Miklós Itthon

Megfiatalodik a parlament a második forduló után

Akár három évvel is csökkenhet az országgyűlés átlagéletkora a két újonnan bekerülő párt révén. Mindez annak az eredménye, hogy szinte új generációk juthatnak be a mostani választás nyomán a magyar parlamentbe.

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"

Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben