szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fémtolvajokat fogott el a rendőrség a Hajdú-Bihar megyei Konyáron; az ügy érdekessége, hogy az egyik, 8 éves elkövetőt egy héten belül másodszor kapták el betörés miatt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa pénteken az MTI-vel.

A konyári járőrök szerdán egy lakatlan házhoz mentek ki, ahonnan lakossági bejelentés szerint betörők fémtárgyakat vittek el. Az elkövetők által hátrahagyott nyomokon a járőrök eljutottak egy szomszédos utcában lévő lakóházhoz, ahol az ellopott tárgyakat megtalálták.

Az ott lakó asszony vállalta magára a lopás elkövetését, de a beszerzett információk alapján a bűnelkövetés helyszínén két férfi és egy gyermek tartózkodott, akiket a rendőrök gyorsan azonosítottak. Köztük volt egy 8 éves kiskorú is, akit - kiskorú társával együtt - egy héttel korábban már rajtakaptak betörésen. 

A lopás vétség mellett a 8 éves gyermek apja ellen kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult, hiszen gyermekét bűncselekmény elkövetésére bírta rá. A betörésekre "szakosodott" család férfi tagjai mellett a gyermek anyjának a felelősségét is vizsgálja a rendőrség, mert tudott arról, hogy gyermeke több betörésben is érintett. A gyermekkorú bűnelkövetővel szemben a rendőrség ideiglenes hatályú intézeti elhelyezést rendelt el, mely 30 napra szól. Ez idő alatt a gyámhivatal dönthet az elhelyezés meghosszabbításáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyerekek raboltak gyerekektől

Két rablást is elkövetett egy háromtagú gyermekcsoport Nyíregyházán, a 14. életévüket még be nem töltött lányok és fiú ellen eljárás indult, amelyről a rendőrség értesítette a gyámhivatalt is - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság.

A futballszurkolók lázadása elsöpörte a milliárdos Szuperliga ötletét

A futballszurkolók lázadása elsöpörte a milliárdos Szuperliga ötletét

Harc közben, a fronton halt meg Csád elnöke

Harc közben, a fronton halt meg Csád elnöke

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége