szerző:
MTI

Mesterházy Attila szerint az MSZP képes lesz megújulni, és örül minden olyan kezdeményezésnek, amely növelheti a baloldal bázisát.

"Legyen megújulás az MSZP-ben tartalmilag, szervezetileg és személyekben is. Hiszem, ehhez nemcsak új arcokra, fiatalokra, hanem a generációk közötti együttműködésre is szükség van, e nélkül egy párt nem tud szerveződni" - mondta a parlament szocialista frakcióvezetője újságíróknak egy szombati pécsi pártaktivista-értekezletet megelőzően. 

A politikus szólt arról, kizártnak tartja, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő új párt alapításába kezdene. "Ezt ő többször is kizárta különböző beszélgetések során. Ő is azért tesz és dolgozik, hogy a szocialista pártot újjá lehessen szervezni. Így ezek a hírek inkább csak kacsák a sajtóban" - jegyezte meg. 

Az esemény helyszíne, az MSZP Tüzér utcai épülete elé tüntetést szervezett Komáromi István, a Nemzeti Demokrata Összefogás Mozgalom vezetője. A korábban a miniszterelnöki és a pártelnöki poszt szétválasztása mellett érvelő és a pártból kizárt "különutas" szocialista azért jelent meg a székház előtt társaival, hogy az MSZP teljes tisztújítását, megújulását követelje. 

A négy demonstrálóból kettő utcaseprőnek öltözött. Egyikük nyakában a szocialisták választási kampányából ismert "Igen MSZP" feliratú tábla lógott, a másik tüntető a seprűje mellé hervadó piros szegfűket szorítva takarította az épülethez vezető utat. 

Mesterházy Attila kézfogással és puszival üdvözölte Komáromi Istvánt, s a demonstráció fogadtatásával kapcsolatos újságírói kérdésre azt mondta: minden olyan kezdeményezésnek örül, amely növelheti a magyar baloldal vonzerejét, bázisát. "Minden baloldali érzelmű emberre szükség van, akik betartják azokat a szabályokat, melyek alapján egy párt szerveződik" - tette hozzá a frakcióvezető.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Gyurcsány: "adnék még egy esélyt az MSZP-nek"

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP választási veresége nem véletlenekből, ármánykodásból, ellenséges összeesküvésből fakadt, hanem a pártból, a nyolc év kormányzásából, az ország állapotából. "És mielőtt még elfelejteném: önmagunkból, belőlünk vezető politikusokból, és természetesen belőlem is" - olvasható a volt kormányfő által készített több mint negyven oldalas értékelésben.

MTI Itthon

Megsértődtek Gyurcsányra a fideszes nők

A Fidesz női tagozata Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök bocsánatkérését követeli, mert a politikus az MSZP választási eredményét elemző tanulmányában "fecsegő öregasszonyok" gyülekezetének titulálta pártját.

Dárdai: Elfáradtam

Dárdai: Elfáradtam

Kiderült, ki váltja Radics Gigit az X-faktorban

Kiderült, ki váltja Radics Gigit az X-faktorban

54 millióan töltötték le a Trónok harca új részét 24 óra leforgása alatt, az HBO is örülhet

54 millióan töltötték le a Trónok harca új részét 24 óra leforgása alatt, az HBO is örülhet

Végre: Íme az első hivatalos információk a közelgő PlayStation 5-ről

Végre: Íme az első hivatalos információk a közelgő PlayStation 5-ről

Az egész országban razziázik a NAV húsvét előtt

Az egész országban razziázik a NAV húsvét előtt

Nem nyugszanak az E.ON nevével visszaélő csalók

Nem nyugszanak az E.ON nevével visszaélő csalók