szerző:
MTI

A Capital Partners pénzügyi vállalkozásnak a legfrissebb adatok szerint 1800 ügyfele volt Magyarországon, akik legalább tízmilliárd forintot buktak a fiktív befektetéseken - írja hétfői számában a Népszabadság. A prágai központú cég budapesti irodáját február 23-án számolta fel a rendőrség.

A BRFK – mint azt a Népszabadság megtudta – február óta megállapította, hogy a Capital Partnersnek mintegy 1800 ügyfele volt Magyarországon, ők együtt több mint tízmilliárd forintnyi befektetésüknek mondhatnak búcsút, miután a nyomozók eddig alig százmillió forint értékben vettek zár alá készpénzt és különböző ingatlanokat, így semmi esély a kártalanításukra. Ami meglepő, hogy a károsultak közül eddig csak 160-an tettek feljelentést - olvasható a lapban. 

A Capital Partners az Európai Unión belül úgynevezett "határon átnyúló befektetési szolgáltatóként" működött a cseh mellett, a lengyel, a szlovák, a román és a magyar piacon. Valamennyi országban ugyanazt a gyakorlatot követték: különböző adatbázisokból, nem egyszer a helyi telefonkönyvekből, találomra kiválasztott cégeket és magánszemélyeket hívtak fel átlag feletti hozammal kecsegtető befektetési ajánlatokkal. 

A lap szerint a rendőrség egyre magabiztosabban állítja, hogy a Capital Partners átverte ügyfeleit. Nagy valószínűséggel nem hajtottak végre egyetlen ügyletet sem az ügyfél előzetes hozzájárulása nélkül, azonban az ügyfelek hozzájárulását többnyire megtévesztéssel szerezték meg - olvasható a Népszabadságban.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Csabai Károly Itthon

Össztűz a Capital Partnersre

Cégeket, magánszemélyeket és egy önkormányzatot is bepalizott a kiugróan magas jutalékaival ügyfelei pénzét apasztó, a rendőrök által a múlt héten lekapcsolt cseh Capital Partners, amellyel más országoknak is meggyűlt a bajuk.

MTI Itthon

Rendőrségi rajtaütés a Capital Partners irodájában

A rendőrség gyanúja szerint mintegy hárommilliárd forintnyi kárt okozott "álbróker tevékenységgel" az a cég, amelynek budapesti, Bajcsy-Zsilinszky úti irodájában kedden házkutatást tartottak és öt embert őrizetbe vettek. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közölte, hogy azonnali hatállyal törölte a felügyeleti nyilvántartásból a Capital Partners nevű befektetőcéget. A legfrissebb hírek szerint tizenöt embert gyanúsít a rendőrség.

Csikász Brigitta Itthon

Agresszív megtévesztésben utaznak a Capital Partners ügynökei

Agresszív kereskedelmi gyakorlatot folytatnak, s kiemelkedő hozamok ígéretével veszik rá az embereket a szerződéskötésre a Capital Partners a.s. ügynökei. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerint átláthatatlanul működő Afin Hu Kft. és az Oceangate Securities Kft. kapcsán tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt vizsgálódnak, amelybe a Gazdasági Versenyhivatalt is bevonták. Van, aki szerint a felügyelet eljárása nem elég erőteljes.

MTI Itthon

Előzetesben a Capital Partners álbrókerei

Elrendelte a Capital Partners-ügy hét gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön - közölte a döntést követően egyikük ügyvédje.

hvg.hu Itthon

Amerikai számlán lehetnek a Capital Partners által kicsalt milliárdok

Amerikában köthetett ki a Capital Partners (CP) által az ügyfeleiktől kicsalt hárommilliárd forint – tudta meg a hvg.hu. Az ügyben egy lengyel ruhaipari cég befektetései körüli vizsgálat indította el azt a lavinát, amelynek révén kiderült, hogy a CP nem igazi brókercégként végzi a tevékenységét.

Ki fizetne, ha Magyarországon égne le egy templom?

Ki fizetne, ha Magyarországon égne le egy templom?

Értelmetlen fület tenne a Google a Fotók szolgáltatásba?

Értelmetlen fület tenne a Google a Fotók szolgáltatásba?

Impozáns új temploma lesz Budapestnek, de csak a hívek tehetik be a lábukat

Impozáns új temploma lesz Budapestnek, de csak a hívek tehetik be a lábukat

Hetekre lezárják az egyik futópályát Ferihegyen, de jó okkal: még biztonságosabbá teszik a repülést

Hetekre lezárják az egyik futópályát Ferihegyen, de jó okkal: még biztonságosabbá teszik a repülést

Meghalt a legendás orosz kézilabdázó

Meghalt a legendás orosz kézilabdázó

Népszavazáson vennék el Berlinben a nagy lakásbérbeadók ingatlanjait

Népszavazáson vennék el Berlinben a nagy lakásbérbeadók ingatlanjait