szerző:
MTI

A BKV szerint minden negyedik dolgozójuk kapott tévedésből dupla bért májusban, ezzel a céget 446 millió forint kár érte, a visszafizettetésről már gondoskodtak.

Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese az üggyel kapcsolatban elmondta: csütörtökön kezdték el utalni a kifizetéseket két számítógépről. Ezek egyike azt jelezte, hogy a program dolgozik, a másik viszont azt, hogy nem történt utalás. Emiatt újra elindították az utalást, így kapott háromezer dolgozó dupla bért.

Hozzátette: miután észlelték a dupla kifizetést, azonnal leállították az összes utalást, így kerülhették el, hogy minden munkavállaló dupla fizetést kapjon.

Bolla Tibor elmondása szerint jegyellenőr, menedzsmenti tag és járművezető is kapott dupla fizetést. Erről pénteken értesítették a dolgozókat, akik közül többen már vissza is fizették a plusz utalást.

Elmondta azt is: a saját rendszerük nem jelezte, hogy dupla utalás történt volna, ezért újabb biztonsági programokat fognak telepíteni. Azt még vizsgálják, hogy személyi mulasztás történt-e, de elbocsátásokra nem kell számítani.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: a BKV likviditása nem volt veszélyben és rövid időn belül visszaáll a rend. Azok, akik nem akarják visszafizetni a pénzt. írásbeli fizetési felszólítást kapnak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Csikász Brigitta Itthon

Új BKV-ügy: akik ingyen tankolhattak

Újabb BKV-s ügyben nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya – értesült a hvg.hu. A gyanú szerint a Kilián Autóbusz Üzemegység Szakszervezet (KAÜSZ) autóbusza másfél éve ingyen tankol a cég telephelyén. Mindössze 2,5 millió forintról van szó, a szakszervezet jelezte, rendezik a tartozást, de a büntetőeljárás folyik. Nyugtalanító, hogy az új vezérigazgató alatt is előfordulhatnak ilyen szabálytanságok.

MTI Itthon

Az FKF Zrt. is "kifizetőhelyként" működött

Az RTL Klub birtokába került dokumentumok szerint az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) - a BKV mintájára - "kifizetőhelyként" működött; a dokumentumokban felbukkan Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadójának neve is.

MTI Itthon

A kormány döntött a BKV-szerződésről

A kormány szerdán elfogadta a BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló szerződést; munkája befejeztével csütörtöki hatállyal lemond posztjáról Horváth Csaba, a fővárossal összefüggő kormányzati tevékenység összehangolásában közreműködő kormánybiztos.

HVG Hét nap

Korrupciós fejlemények

Demszky Gábor budapesti főpolgármesternek okozott kínos perceket a Magyar Nemzet múlt szombati interjúja, amelyben Antal Attila, a BKV Zrt. hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatója – utóda, Balogh Zsolt Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest vádló vallomása után egy héttel – beszélt a közlekedési vállalat ügyeiről.

MTI Itthon

Hagyó rágalmazás miatt feljelentette Balogh Zsoltot

Hagyó Miklós rágalmazás miatt feljelentette Balogh Zsoltot, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatóját - erről a volt főpolgármester-helyettes számolt be. Hagyó Miklós szerdán részt vesz a fővárosi, a BVK-nál történt szabálytalanságokat vizsgáló bizottság ülésén.

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

Halálos verekedés Veszprémben

Halálos verekedés Veszprémben

Tudja, mennyibe kerül a műhús? Talán meglepődik majd

Tudja, mennyibe kerül a műhús? Talán meglepődik majd

Oroszország leállítja az ukrajnai olaj- és gépexportot

Oroszország leállítja az ukrajnai olaj- és gépexportot

Jogsértő volt, hogy a Vadhajtások szerzője focilabdával rugdosta a DK-sokat

Jogsértő volt, hogy a Vadhajtások szerzője focilabdával rugdosta a DK-sokat

Ragályi Elemér: „A goebbelsi propaganda mintájára zajlik ez”

Ragályi Elemér: „A goebbelsi propaganda mintájára zajlik ez”