szerző:
MTI

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának a támogatását és bizalmát - közölte Lázár János, a képviselőcsoport vezetője hétfőn az ATV Jam című reggeli műsorában.

Pintér Sándor múlt heti kijelentéséről kérdezték Lázár János fideszes frkcióvezetőt az ATV hétfő reggeli műsorában. A belügyi tárca várományosa múlt hétfői bemutatkozó nyilatkozatában az mondta egy kérdésre válaszolva: nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Lázár János az ezzel kapcsolatos felvetésre az ATV-ben úgy fogalmazott: "nekem nem sok problémám volt ezzel a kijelentéssel", a sajtó felfújta. Mint mondta, Pintér Sándort és Gergényi Pétert hosszú évtizedes szakmai munkakapcsolat fűzi össze. Ha valaki valakivel évtizedekig együtt dolgozik, akkor természetes, hogy a védelmére kel - tette hozzá, megjegyezve, hogy nagyot csalódott volna, ha Pintér Sándor nem ezt mondja. Közölte, Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának támogatását és bizalmát.

A 2006. október 23-ai eseményeket is érintő törvénytervezetükről szólva hangsúlyozta: akit ezzel az üggyel kapcsolatban jogerősen elítéltek, az nem kaphat kártalanítást. "Nem a jogerős elmarasztaló ítéleteket akarjuk felülvizsgálni" - emelte ki Lázár János.

Az indítványuk azzal a "speciális ügycsoporttal" függ össze - folytatta -, amelyben az ügyészség megállapította a rendőrség felelősségét, azonban nem tudta a rendőröket azonosítani - éppen Gergényi Péter intézkedése miatt. Ezeket az ügyészségi megszüntető határozatokat perre vitték a károsultak, és ezek folyamatban vannak. Körülbelül 200 ilyen per van - ismertette. "Azt szeretnénk, hogy ha ezekben a perekben a magyar állam elismerné a felelősségét peren kívüli megállapodással" - mondta a frakcióvezető.

Lázár János a Magyar Televízió Ma reggel című műsorának is nyilatkozott hétfőn, ahol arra a kérdésre, lehet-e, hogy megkapják a szocialisták az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöki posztját, azt válaszolta: nem tartja valószínűnek.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Lázár egyenként rögzíti a „játékszabályokat” a frakciótagokkal

Egyenként beszéli meg a „játékszabályokat” Lázár János a Fidesz-frakció 227 tagjával a következő napokban. A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának szerdán megválasztott új vezetője arról is beszélt, hogy új és szigorúbb, belső etikai szabályokat alkotnak; az első parlamenti döntéseik közül a 2006. október 23-án megsebesültek kártalanítását emelte ki.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Lázár János okosan kalkulált

Lázár János a héten nem tett mást, mint folyamatosan gesztusoknak látszó időzített bombákat nyújtott át az ellenzéknek. A kormányzásra készülő párt szinte mindenbe belement, ami alapvetően nem veszélyezteti érdekeit - írja Török Gábor.

MTI Itthon

Pintér Sándor: "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz"

Pintér Sándor belügyminiszterként elsőként a kistelepülések közrendjének és közbiztonságának megjavításához lát hozzá. Közölte: szeretné azt éreztetni, hogy "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz az ország minden egyes területén".

hvg.hu Itthon

Mi vár a titkosszolgálatokra a Fidesz-kormány alatt?

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) több vezető beosztású munkatársa is távozna, ha Pintér Sándor irányítása alá kerülnének a polgári titkosszolgálatok – értesült a hvg.hu. Az már szinte biztos, hogy a néhány hónapja kinevezett főigazgatót lecserélik.

hvg.hu Itthon

Rég ismert politikusok az Orbán-kormányban

Miután Orbán Viktor, a Fidesz kijelölt kormányfője hétfőn bemutatta kormánya miniszter tagjait, mi is bemutatjuk őket. A politikusok mellett dolgozó államtitkárok személyéről a tájékoztatón nem esett szó.

Banki kiszámolós: hányan maradhatnak?

Banki kiszámolós: hányan maradhatnak?

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Újabb robbanás történt Sri Lankán

Újabb robbanás történt Sri Lankán

Húsvét tinikkel: már megint csak a telefonját nyomkodja

Húsvét tinikkel: már megint csak a telefonját nyomkodja

Kellemetlen ember, mégis megkapta a legmagasabb francia kitüntetést

Kellemetlen ember, mégis megkapta a legmagasabb francia kitüntetést