szerző:
MTI

Schiffer Andrást választotta frakcióvezetőnek a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti képviselőcsoportja; a párt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága elnökévé Jávor Benedeket jelöli - jelentette be a megválasztott frakcióvezető hétfőn Esztergom-Búbánatvölgyben.

Schiffer András a képviselőcsoport alakuló ülése után elmondta, frakcióvezető-helyettessé Jávor Benedeket, Karácsony Gergelyt és Szabó Tímeát választották. A frakcióvezető hozzátette, az LMP két parlamenti bizottság elnöki tisztét szeretné betölteni. Ha a pártközi egyeztetések ezt lehetővé teszik, a párt a fogyasztóvédelmi bizottság vezetésében is szerepet vállalna - közölte.

Újságírói kérdésre Schiffer András úgy fogalmazott: "csekély esélyt" lát arra, hogy egységes fellépést jelentő együttműködés jöhet létre az LMP, az MSZP és a Jobbik között. Ugyanakkor nem kizárt, hogy az LMP bármelyik parlamenti párttal együtt szavazna, ha az hozzájárul a Lehet Más a Politika programjának megvalósulásához - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón a frakcióvezető egy, a jogvédői múltjára vonatkozó kérdésre elmondta, a tüntetésekkel kapcsolatos esetleges rendőri visszaélések miatti perújrafelvételek nem a parlamenti pártok, hanem a kormánytól független szervezetek, mint az ügyészség hatáskörébe tartoznak.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Pelle János Vélemény

Illés Zoltán: véget vetünk a terézvárosi panamáknak

„Politikai beállítottságára való tekintet nélkül minden terézvárosi polgárt képviselni akarok a parlamentben”, jelentette ki a hvg.hu-nak Illés Zoltán, aki a Fidesz színeiben meggyőző fölénnyel nyerte a VI. kerületi képviselőválasztást, és az ősszel szándékában van indulni a polgármesteri székért.

Szabó Gábor Itthon

Kinőttek a Humuszból

A Hulladék Munkaszövetség két korábbi elnöke is bejutott a parlamentbe, egyikük az LMP, másikuk a Jobbik országos listáján.

hvg.hu Itthon

Sólyom jövője

Önmérsékletre inti a Fideszt a Védegylet, és a több egykori Védegylet tagot is tömörítő Lehet Más a Politika, ugyanis Pokorni Zoltán úgy nyilatkozott, hogy Sólyom László már nem lesz köztársasági elnök. A Védegylet volt az a szervezet, amelyik öt évvel ezelőtt Sólyomot ajánlotta államfőnek.

HVG Itthon

Pártok mulasztásai

Két parlamenti párt, a KDNP és az LMP is elmulasztotta közzétenni tavalyi mérlegét – derül ki a HVG összeállításából.

Hargitai Miklós Vélemény

LMP: friss, romlatlan áru a politikai piactéren

A piacon eddig csupán "hagyományos" jobb- és baloldali árukat kínáltak, és - bár az eladókról többször kiderült, hogy romlott, vagy legalábbis lejárt szavatosságú a portékájuk - a közönség jobb híján, illetve megszokásból megelégedett velük. Most viszont feltűnt valaki a standon, aki friss, romlatlan árut rakott ki az asztalra. Ez az LMP - véli Hargitai Miklós.

Kiderült, mire költenek sok pénzt a mobilosok

Kiderült, mire költenek sok pénzt a mobilosok

Újra bajnok a Juve

Újra bajnok a Juve

Kinyitott a Balaton

Kinyitott a Balaton

Eurómilliárdos Adidas-szerződés a Reálnak

Eurómilliárdos Adidas-szerződés a Reálnak

Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP listáját

Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP listáját

Csonka Andrásnak rengeteg kreatív energiája van így húsvét elején

Csonka Andrásnak rengeteg kreatív energiája van így húsvét elején