szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtöki frakcióülésén dönt az MSZP a bizottsági elnöki és alelnöki posztokról.

A bizottsági elnökök és alelnökök személyére - a beérkezett javaslatok alapján - a frakcióelnökség tesz javaslatot, melyekről a képviselőcsoport szavaz. Az Országgyűlés megalakulásához kapcsolódó politikai megállapodás szerint szocialista elnöke lesz a számvevőszéki és költségvetési, a foglalkoztatási, valamint a fogyasztóvédelmi bizottságnak. Az alelnöki posztokat illetően az MSZP-nek a gazdasági, a honvédelmi, a külügyi és határon túli magyarok, a fenntartható fejlődés, a mezőgazdasági és a mentelmi bizottságban lesz alelnöke.

A frakcióknak legkésőbb csütörtökön el kell juttatniuk a személyi döntéseiket az Országgyűléshez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiricsi Gábor (hvg.hu) Itthon

Ki a legerősebb az ellenzékben?

A parlamenti bizottságoknak – bár elosztásuk hatalmi osztozkodásnak s pozícióhalmozásnak tűnhet – hagyományosan a szakmai viták lebonyolítása a céljuk. Annak pedig egyszerre van szimbolikus és stratégiai jelentősége, hogy mely testületeket melyik ellenzéki pártnak engedik át.

MTI Itthon

Megegyezett az MSZP és a Jobbik

Megegyezett az MSZP és a Jobbik a bizottsági elnöki és alelnöki posztokban: a szocialistáké lett a számvevőszéki, költségvetési bizottság elnöki posztja, a Jobbik vezetheti a nemzetbiztonsági bizottságot.

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján