szerző:
MTI

A rendre szükség van, ez az egyik záloga a fejlődésnek - jelentette ki Pintér Sándor leendő belügyminiszter kedden, az észak-borsodi Ózdon, az Orbán Viktor által meghirdetett „nemzeti konzultáció”-sorozat első, közbiztonsággal foglalkozó állomásán.

Pintér Sándor úgy fogalmazott: ha a tisztes, jogkövető polgár érzi, hogy a családja, vagyona biztonságban van, akkor tud igazán a hivatásának, a munkájának élni, és a legjobb teljesítményt nyújtani. Ez pedig a saját, a család és az ország felemelkedését fogja szolgálni - tette hozzá. Mint mondta, jelenleg az a tapasztalat, hogy az elmúlt években az ország néhány régiójában a félelem lett az úr, "baj van".

©

Szerinte nincs megfelelő közbiztonság, a tisztes állampolgárok vagyona, tulajdona és családja is sok esetben veszélyben van. Emellett nem érzik magukat biztonságban az idősek, veszélyben a közvagyon, és számos esetben a munka gyümölcsét nem azok élvezik, akik megdolgoznak érte - fejtette ki. Úgy értékelte: az állam az ország sok térségében nem teljesíti kötelezettségét, nem tartja megfelelően fenn a közrendet, a közbiztonságot. A két végletet személve - mutatott rá - a kisebb súlyú tulajdon elleni szabálysértések kérdése nincs rendezve, de a többszörösen visszaeső, életellenes bűncselekményeket elkövető személyek ellen sem találták még meg a megfelelő választ. Ez baj - mondta. Hozzátette: ha az állam nem gyakorolja a főhatalmát, tönkremegy a közbiztonság, a hétköznapi életérzés; "kialakulhat egy maffiaszerű helyzet" és átveheti sok területen az irányítást. Ezt azonban nem lehet hagyni, "szembe akarunk nézni a bajjal", nem elfedni akarjuk, hanem felderíteni és megoldani - hangsúlyozta Pintér Sándor.

Beszédében kiemelte, hogy vissza kell adni az állampolgároknak a szubjektív biztonságot, biztonságérzetet. A Fidesz éppen ezért változtatni akar a jelenlegi helyzeten - folytatta, jelezve egyúttal, hogy a helyi gondokra közösen könnyebben lehet megtalálni a választ. Pintér Sándor kitért arra is, az ózdi eseményen sokan vannak jelen, és számára ez azt igazolja, hogy szükség van a nemzeti konzultációkra. A térség lakossága elégedetlen a jelenlegi közbiztonsággal, de azt is bizonyítja a részvétel nagysága, hogy készek együttműködni, segíteni ennek javításában - mondta.

©

A nemzeti konzultáció-sorozat első rendezvényén a helyiek által Olvasónak nevezett művelődési központban Riz Gábor, a város és térsége áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője köszöntötte a több száz résztvevőt, köztük Orbán Viktor leendő miniszterelnököt, Pintér Sándor leendő belügyminisztert, a Fidesz országgyűlési képviselőit, rendőri vezetőket, polgármestereket. Jelen van Varga Mihály, a Miniszterelnökség majdani, államtitkári rangú vezetője is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Rég ismert politikusok az Orbán-kormányban

Miután Orbán Viktor, a Fidesz kijelölt kormányfője hétfőn bemutatta kormánya miniszter tagjait, mi is bemutatjuk őket. A politikusok mellett dolgozó államtitkárok személyéről a tájékoztatón nem esett szó.

MTI Itthon

Orbán és Pintér Ózdon kezdi holnap a „nemzeti konzultációt”

Kedden kezdődik a „nemzeti konzultációk” sorozata, amelyet Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választási győzelme után jelentett be. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI kérdésére hétfőn elmondta: a konzultáció első állomása Ózd, ahol a közbiztonságról lesz szó.

hvg.hu Itthon

Mi vár a titkosszolgálatokra a Fidesz-kormány alatt?

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) több vezető beosztású munkatársa is távozna, ha Pintér Sándor irányítása alá kerülnének a polgári titkosszolgálatok – értesült a hvg.hu. Az már szinte biztos, hogy a néhány hónapja kinevezett főigazgatót lecserélik.

MTI Itthon

Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció támogatását

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának a támogatását és bizalmát - közölte Lázár János, a képviselőcsoport vezetője hétfőn az ATV Jam című reggeli műsorában.

MTI Itthon

Pintér Sándor: "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz"

Pintér Sándor belügyminiszterként elsőként a kistelepülések közrendjének és közbiztonságának megjavításához lát hozzá. Közölte: szeretné azt éreztetni, hogy "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz az ország minden egyes területén".

Országszerte romlik a levegő minősége

Országszerte romlik a levegő minősége

Ezért lesz a jövő szerda munkaszüneti nap a rendőrségen

Ezért lesz a jövő szerda munkaszüneti nap a rendőrségen

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Nagyon meglepték Nadalt

Nagyon meglepték Nadalt

Marad a szép idő, bár az éjszaka felhős lehet

Marad a szép idő, bár az éjszaka felhős lehet

Kiderült, mire költenek sok pénzt a mobilosok

Kiderült, mire költenek sok pénzt a mobilosok