szerző:
MTI

A Média Hungary című rendezvény szervezője annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése a helyszínként megjelölt Club Tihannyal - közölte Szűcs Ákos, a Club Tihany Zrt. vezérigazgatója szerdán. A szervező szerint egyoildalúan szerződést bontott a Club Tihany.

Idén a tihanyi Club Tihany helyett a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferenciaközpont ad otthont a Média Hungary-nek - jelentette be szerdán Budapesten Csermely Ákos, a rendezvény főszervezője. A szervezőt képviselő ügyvédi iroda részéről Ruttner György elmondta: a Club Tihany részéről megítélésük szerint "egyoldalú szerződésbontás" történt.

A Club Tihany ezt megelőzően közleményében tudatta, hogy bár a Média Hungária Bt. évek óta szervezi a magyar sajtó több napos találkozóját a Club Tihanyban, idén úgy hirdette meg a találkozót, hogy nincs még szerződése a rendezvény helyszínével. "A Média Hungária Bt. és annak vezetője, Csermely Ákos, visszaélve a résztvevők tekintélyével és médiabeli súlyával - annak ellenére, hogy elég magas részvételi díjat már beszedett - igen felelőtlenül nem kötött szerződést a rendezvényre. Annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése és arra az időre más már leszerződött a Club Tihannyal" - írta Szűcs Ákos. 

Csermely Ákos a sajtótájékoztatón bemutatta azt az elektronikus levelet, amelyben a Club Tihany eláll a szerződéstől. Csermely továbbá egy titokzatos "harmadik félről" is írt a sajtótájékoztatón kiosztott közleményében. E tájékoztatás szerint a Club Tihany a konferencia megrendezésétől való elállása után "egyeztetést ajánlott egy titokzatos harmadik féllel, amely állítólag hajlandó lenne - bizonyos feltételek teljesülése esetén - mégis visszaadni a Média Hungary-nek a helyszínt". 

A harmadik fél kilétét firtató újságírói kérdésre Csermely Ákos nem válaszolt. Elmondta: a rendezvény szervezését a Club Tihany értékesítési munkatársán keresztül bonyolította, de a Club Tihany állítása szerint ez a személy nem rendelkezik cégjegyzési joggal. Elmondása szerint a Club Tihany arra is hivatkozott, hogy "ugyanabban az időben egy másik szerződő fél a szállodát lefoglalta." 

A Club Tihany esti közleményében tudatta: már korábban felvették a kapcsolatot Csermely Ákossal, aki elzárkózott a személyes találkozótól. Szerintük a főszervező "az első pillanattól kezdve pontosan tudta, hogy melyik az a cég, amelynek hónapokkal korábban szerződése volt a Club Tihany Zrt.-vel, amely szerződés kizárja a Média Hungary megrendezését a Club Tihanyban. Az adott cég tulajdonosát, ügyvezetőjét Csermely Ákos évek óta ismeri" - olvasható a közleményben. Határozottan visszautasították Csermely Ákos azon "rágalmazással felérő utalását", amely szerint az elmúlt napokban a szervezők politikai jellegű
fenyegetéseket kaptak.

A Média Hungária Bt.-t képviselő Ruttner és társa Ügyvédi Iroda részéről Ruttner György ügyvéd ismertette: a május 18-19-i konferencia után döntenek arról, hogy kártérítési pert indítanak-e a Club Tihany ellen. A Média Hungary a hazai médiumok egyik legnagyobb szakmai tanácskozása - idén az eddig ismert adatok szerint elvben 1200 meghívott képviseltetné magát. Az idei, tizenötödik konferencia mottója a tervek szerint a következő: "Kritikus tömegek".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Tölgyessynek megvan a véleménye a magyar sajtóról

Súlyos állapotban van a magyar sajtó, amelynek helyzete része a közélet problémahalmazának, a médiaháborúnak pedig szinte nincsenek békeperiódusai - hangoztatta Tölgyessy Péter politológus a Media Hungary konferencián, kedden Tihanyban.

MTI Itthon

Top50: a média legbefolyásosabb irányítói

Ismét Dirk Gerkenst, az RTL Klub vezérigazgatóját választották meg a legbefolyásosabb hazai média-döntéshozónak a Marketing&Média által felkért szakmai zsűri tagjai; a Top50-et tartalmazó lapszámot a Media Hungary konferencián kedden mutatták be Tihanyban.

„Megfélemlített pedagógusok nem tudnak gondolkodó fiatalokat nevelni” – már bejelentkeztek Orbánnál a budaörsi tanárok

„Megfélemlített pedagógusok nem tudnak gondolkodó fiatalokat nevelni” – már bejelentkeztek Orbánnál a budaörsi tanárok

Kiemelték az első fűtőelemet a fukusimai atomerőmű egyik reaktorából

Kiemelték az első fűtőelemet a fukusimai atomerőmű egyik reaktorából

Fluor Tomi: Háromszor tiltottak le, a második után már elengeded

Fluor Tomi: Háromszor tiltottak le, a második után már elengeded

Katasztrófa lenne a brit egészségügynek, ha a bevándorlást magas fizetéshez kötnék

Katasztrófa lenne a brit egészségügynek, ha a bevándorlást magas fizetéshez kötnék

Családbarát ország? Számoljunk csak, mennyit kell adózniuk a gyerekeseknek!

Családbarát ország? Számoljunk csak, mennyit kell adózniuk a gyerekeseknek!

Gréczy Zsolt: Neveletlenség Dobrev Klárát Gyurcsány Ferencnének hívni

Gréczy Zsolt: Neveletlenség Dobrev Klárát Gyurcsány Ferencnének hívni