szerző:
MTI

A választópolgárok döntő választási eredménnyel nem azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy napokon keresztül "mellényügyeket" vitassanak meg.

A Fidesz szóvivője arra a kérdésre válaszolt így, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjai adott esetben megszavaznák-e a képviselői esküjét gárdamellényben elmondó Vona Gábor Jobbik-elnök mentelmi jogának felfüggesztését. Szijjártó Péter közölte: rendkívül kicsinyes és káros dolognak tartja, hogy "sokan próbálnak asszisztálni ahhoz, hogy mellényügyekről folyjon a forradalmi Országgyűlés első napjáról szóló értékelő".

 "A választópolgárok döntő választási eredménnyel nem azért küldtek minket az Országgyűlésbe, hogy napokon keresztül mellényügyeket vitassunk meg" - szögezte le Szijjártó Péter szombati sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjai adott esetben megszavaznák-e a képviselői esküjét gárdamellényben elmondó Vona Gábor Jobbik-elnök mentelmi jogának felfüggesztését. Közölte: rendkívül kicsinyes és káros dolognak tartja, hogy "sokan próbálnak asszisztálni ahhoz, hogy mellényügyekről folyjon a forradalmi Országgyűlés első napjáról szóló értékelő".

A polgárok azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy megdöntsenek egy rendszert és megalakítsanak egy újat, megalkossák azokat a törvényeket, amelyek a gazdasági válság elhárításához és az elszámoltatáshoz szükségesek - fogalmazott. Megjegyezte: Vona Gábor ügyében az ügyvezető kormány megteszi a szükséges lépéseket. "Meglátjuk, hogy mire mennek", a bűnözőkkel és a jogszabálysértőkkel szembeni eddigi gyakorlatuk nem volt túlságosan eredményes - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a polgári kormány ezen a területen is sokkal erősebb eszközökhöz nyúl majd.

Utalt arra, hogy Lázár János a házbizottság pénteki ülésén világossá tette, mi a Fidesz álláspontja. A frakcióvezető akkor azt mondta, a szabálysértési eljárás befejezéséig nincs mit kezdenie ezzel az üggyel a Háznak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

LMP: Vona akciója fájdalmas és sértő

Vona Gábor akciója fájdalmas és sértő azon társadalmi csoportok számára, amelyek méltóságának védelme érdekében a bíróság feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet - reagált az MTI-nek az LMP frakcióvezetője arra, hogy a Jobbik elnöke gárdamellényben tette le a képviselői esküt pénteken.

MTI Itthon

Lendvai Sólyomhoz fordult Vona mellénye miatt

Lendvai Ildikó arra kéri Sólyom Lászlót, figyelmeztesse a magyar demokrácia írott és íratlan szabályainak tiszteletben tartására az Országgyűlés alakuló ülésén a betiltott Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető öltözetben megjelenni kívánó jobbikos képviselőket.

MTI Itthon

Sólyom reagálása Vona mellényével kapcsolatban

A köztársasági elnök elvárja, hogy a parlament alakuló ülésén ne legyen jogsértés, reagált a Köztársasági Elnöki Hivatal azt követően, hogy a pártok előkészítő megbeszélésén Vona Gábor Jobbik-elnök megerősítette, hogy árpádsávos fekete mellényben érkezik majd a parlamentbe.

Lelőtték az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert

Lelőtték az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert

Szennyvízaknába fulladt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban

Szennyvízaknába fulladt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban

Baj-e, ha irigyeljük mások sikerét?

Baj-e, ha irigyeljük mások sikerét?

Mindkét irányból tilos volt a behajtás, nem érdekelte, meghalt az utasa

Mindkét irányból tilos volt a behajtás, nem érdekelte, meghalt az utasa

Reggel óta akadozik a CIB Bank rendszere [frissítve: megjavították]

Reggel óta akadozik a CIB Bank rendszere [frissítve: megjavították]

Akár kupak is készülhet a használt pelenkákból

Akár kupak is készülhet a használt pelenkákból