szerző:
MTI

Földcsúszás és vízátfolyások nehezítik, illetve lehetetlenítik el a közlekedést számos útszakaszon Borsod-Abaúj-Zemplénben - tájékoztatott a közútkezelő társaság megyei ügyelete vasárnap.

A közlés szerint teljes zárat rendeltek el a 24-es számú úton, Recsk belterületén vízátfolyás miatt. Itt önkormányzati utakra terelik a forgalmat. A 3-as számú főút egyik szakaszán szintén vízátfolyás miatt teljes útzár van érvényben, a terelést itt is meg tudják oldani. Lezárták a forgalmat a 3718-as számú út egyik szelvényében is, ahol a sok eső miatt ugyancsak vízátfolyás miatt nem lehet közlekedni.

Bükkszentlászlónál, a dolomitbányánál a nagy mennyiségű csapadék hatására az út baloldalán megcsúszott a föld, közlekedni ezen a részen csak igen óvatosan és csak személygépkocsival lehet. Tehergépkocsi és autóbusz nem fér el. Vasárnap reggel lezárták a 2517-es számú utat vízátfolyás miatt Varbó és Parasznya között. A víz miatt Varbót nem lehet megközelíteni.

A Sajó áradása miatt korábban lezárták a Borsod megyei Putnok és Borsodbóta közötti útszakaszt. Szintén a Sajó magas vízállása miatt nem lehet közlekedni a 26-os számú főutat Sajókazával összekötő bekötőúton, mert annak egy részét elöntötte az ár. Nem közlekedik a komp Muhi és Köröm között, miként a két település közötti útra sem lehet ráhajtani a Sajó áradása miatt.

Rézsűcsúszás miatt lezártak egy sávot a 23-as számú úton Bükkszenterzsébet és Pétervására között. Miskolcon, a görömbölyi városrészben idén már harmadszor öntött ki a helyi patak, kerteket és melléképületeket is veszélyeztetve.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Tegnap óta több mint ötven viharkár Zalában

Szombaton 18 órától vasárnap reggelig több mint 50 alkalommal vonultak ki viharkárokhoz Zala megyében a tűzoltók, a legtöbb segélykérés Balatongyörök, Gyenesdiás és Keszthely térségéből érkezett - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete.

MTI Itthon

Eső és viharkárok, több száz mentési munka országszerte

Az éjszakai viharos idő okozta károk miatt vasárnap hajnali 5 óráig országszerte csaknem 350-szer kellett kivonulniuk a tűzoltóknak és a polgári védelmi szervezeteknek - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap.

MTI Itthon

Áradásveszély Észak-Magyarországon

Megkezdte a felkészülést az árhullámok kivédésére az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság (Ékövizig). A munkát a Borsod megyei védelmi bizottság és az Országos Műszaki Irányító Törzs koordinálja - közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője vasárnap.

Halálos verekedés Veszprémben

Halálos verekedés Veszprémben

Kanadaiak vennék meg a  Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kanadaiak vennék meg a Paks közeli egykori katonai repülőteret

Fülke: Nem a templom, nem az épület az igazi vesztenivalónk

Fülke: Nem a templom, nem az épület az igazi vesztenivalónk

Kacifántos a motoros kötelező biztosítás, akár horrorára is lehet

Kacifántos a motoros kötelező biztosítás, akár horrorára is lehet

Jött egy ingyenes játék a számítógépére: Windowsra már letölthető a Forza Street

Jött egy ingyenes játék a számítógépére: Windowsra már letölthető a Forza Street

Soros: Orbán szupergonosza lettem

Soros: Orbán szupergonosza lettem