szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jelenlegi árvíz Borsod-Abaúj-Zemplénben mindennél nagyobb, ezért az érintett települések önkormányzatai a vis maior alap terhére előleget kérhetnek utólagos elszámolás mellett - közölte Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnök, a Borsod megyei Boldván, ahol a Bódva és az Ördög-patak áradása miatt mintegy másfélszáz embert kellett kiköltöztetni.

Azt kérte az ügyvezető önkormányzati minisztertől, hogy a vis maior alap terhére az önkormányzatoknak utólagos elszámolás mellett előleget biztosítson, "most ne a számlákra várjunk, hanem legyen pénz, mindenki tudjon védekezni" - mondta.

Úgy fogalmazott: Borsod megye minden térségében, amelyet érintett az árvíz vagy a csapadék, 100 százalékban igényelhetik vissza a védekezés költségeit az önkormányzatok.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Komoly károkat okozott a vihar a szentendrei Skanzenben

Nem kímélte a vihar a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumot sem: tetőket rongált meg és fákat döntött ki az erős szél. Kilépett medréből a Sztaravoda-patak maga alá temetve néhány átjárót és a Skanzenvasút töltésének egy szakaszát.

MTI / hvg.hu Itthon

Kisebb parlament: a Fidesz megtette az első lépést

A kormányalakítással összefüggő törvényjavaslatok tárgyalásával kezdte meg munkáját a parlament hétfőn. A Fidesz 200 fős parlamentet akar, amit a Jobbik sem ellenez. Az MSZP-t a Fidesz "renkívüli hatalomkoncentrációja" aggasztja.