szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rablás közben érték tetten azt a kórházi ápolóként dolgozó férfit, aki az elmúlt időszakban 12 belvárosi gyógyszertárat és 8 lottózót rabolt ki. Elfogták azt a három férfit, akik a gyanú szerint még tavaly decemberben fegyverrel kiraboltak a budapesti Rózsa utcában egy ékszerboltot.

Rablás közben érték tetten azt a kórházi ápolóként dolgozó férfit, aki az elmúlt időszakban 12 belvárosi gyógyszertárat és 8 lottózót rabolt ki - jelentette be Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya szerdán sajtótájékoztatón. A rendőrök a szűk belvárosban lévő 100 gyógyszertárat fokozottan figyelték, és a rablásokat elkövető férfit kedden egy Rákóczi úti gyógyszertár kirablása közben érték tetten. A férfi beismerő vallomást tett, és további fegyveres rablásokat is beismert, amelyek ellenőrzése folyamatban van. 

A vezérőrnagy tájékoztatása szerint a két gyermekétől és feleségétől külön élő férfi azzal magyarázta tettét, hogy a rablásokkal szerzett pénzt játéktermekben akarta megsokszorozni, és így újra egyesíteni a családot. A férfi egy fegyver alakú öngyújtóval hajtotta végre a rablásokat, és kizárólag olyan üzleteket támadott meg, ahol kevés volt a vásárló, illetve nő volt az alkalmazott. Rablási szándékkal mindennap útra kelt a belvárosban, és figyelte a potenciális célpontokat. 

Az őrizetben lévő M. Krisztián László, aki a SOTE-n ápolóként dolgozott, eddig bizonyíthatóan 20 rablást követett el, és mintegy 6-700 ezer forint zsákmányolt összesen. A budapesti főkapitány közlése szerint több mint 120 esetben követtek el rablást az elmúlt egy évben, és ebből eddig 65 esetben találták meg az elkövetőket. Tóth Gábor azt mondta, a most elfogott férfi révén másik 30 esetben elkövetett rablást is sikerülhet felderíteni. Azt is közölte, hogy a keddi XXII. kerületi patikarablást nem az őrizetben lévő férfi követte el, a támadót még keresik.

Elfogta a rendőrség azt a három férfit, akik a gyanú szerint még tavaly decemberben fegyverrel kiraboltak a budapesti Rózsa utcában egy ékszerboltot - számolt be a fél évig tartott nyomozás eredményéről Tóth Gábor. A vezérőrnagy elmondta: a bűncselekmény helyszíne rendkívül nyomszegény volt, sem ujjlenyomatot, sem DNS-t nem tudtak rögzíteni, és személyleírás sem állt rendelkezésükre. A gyanúsítottak végül úgy kerültek rendőrkézre, hogy egy teljesen más ügyben, egy Balatonfüreden eljárás alá vont embernél ékszereket találtak, amelyekről kiderült, hogy a budapesti rablásból származnak. A főkapitány közlése szerint operatív módszerekkel találták meg az egyik elkövetőt, majd rajta keresztül a másik két társát. A december 11-i rabláskor, amelyet egy gáz-riasztó fegyverrel követtek el, mintegy félmillió forint értékű ékszert vittek el.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A gyógyszerésznő kiütötte a rabló kezéből a fegyvert

Fegyvernek látszó tárgyat fogott rá egy férfi a gyógyszerésznőre csütörtökön Veszprémben, az Ady Endre utcai patikában és a bevételt követelte; a patikusnő a fegyvert kiütötte a támadója kezéből - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Le Monde: A Szputnyik vakcina Putyin politikai fegyvere, és nem fél használni

Le Monde: A Szputnyik vakcina Putyin politikai fegyvere, és nem fél használni