szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legvalószínűbb, hogy Overdose, a veretlen magyar csodaló több mint egyéves kihagyás után június 6-án, Pozsonyban, az 1200 méteres távú Földművelésügyi Miniszter Díján tér vissza a versenypályára.

Mikóczy Zoltán, az ötéves telivér tulajdonosa a pannoniaoverdose.hu-nak elmondta, hogy három június 6-ai viadalra is nevezték a lovat, de ezek közül azért a szlovákiainak a legnagyobb a valószínűsége, mert ott lesz a legkevésbé erős mezőny, márpedig szerinte elsőként egy önbizalomnövelő győzelemre lenne szüksége Overdose-nak. A másik két szóba jöhető verseny a hoppegarteni 1200 méteres, Group III-as Benazet Rennen, és a francia Derby egyik betétfutama, a Group II-es, 1000 méteres Prix du Gros Chene.

Mikóczy hozzátette, egyáltalán nem biztos, hogy Overdose rajthoz áll június 6-án, ezt kizárólag a ló állapota dönti majd el. Amennyiben tovább csúszik a négylábú visszatérése, egy héttel később a milánói, 1200 méteres Premio Bersaglio jöhet szóba. "Az ascoti nevezése él, indulása továbbra is szép remény, amelyre azonban csak abban az esetben kerülhet sor, ha június 6-án Overdose valamely versenyen olyan kimagasló formát mutat, hogy esélye lehet a jó szereplésre" - mondta a június 19-i, angliai viadalon való részvételről Mikóczy.

Az eddigi pályafutása során 12 versenyt nyert ló tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg, azóta nem versenyzett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Overdose élete legnagyobb kihívása előtt

Nemcsak Magyarország, de Németország is Overdose-nak szurkol. A súlyos betegségen átesett magyar csodaló rehabilitációja ugyanis a berlini lóversenyközpontban, a Hoppegartenben folyik. Tulajdonosa és orvosa szerint az eddig 12 versenyt nyert Overdose gyógyultnak minősíthető, de az még a jövő zenéje, hogy visszatérhet-e a versenypályára. A szakemberek bizakodnak, de a visszatéréssel kapcsolatban a végső szót a ló mondja ki.

MTI Itthon

Overdose mégsem indul vasárnap

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem indul vasárnap a Berlin melletti Hoppegartenben Overdose, a veretlen ötéves telivér.

Az oroszok szerint új vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos

Az oroszok szerint új vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij