szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közös megegyezéssel megszüntették Rákay Philip munkaviszonyát a HírTV-nél csütörtökön, mivel az újságíró kormányzati kommunikációs tevékenységet kíván folytatni.

A HírTV közleményében azt írta: "a Hír Televízió vezetése a sajtóból tudta meg, hogy műsorvezetőjük, Rákay Kálmán kormányzati kommunikációs tevékenységet kíván folytatni. Mivel a kormányzati szerepvállalás összeférhetetlen a műsorvezetéssel, az érintett munkaviszonyát a mai nappal közös megegyezéssel megszüntettük".

Az MTI kereste, de nem érte el Rákay Philipet. A Népszabadság csütörtöki számában azt írta: Rákay Philip az új kormányzati kommunikációs csapat "külsős munkatársa lesz, tanácsaival segít". A lap munkatársának "azt valószínűsítették, hogy a kormányzati imázs- és arculatépítést segíti". Ugyanakkor besegít majd Nagy Annának, a leendő Orbán-kormány szóvivőjének is, ha megsokszorozódnának a szóvivői feladatok - olvasható a Népszabadságban.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!