szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Menedékjogot kért Magyarországtól az április közepén Budapesten elfogott amerikai férfi, akiért a napokban már megérkeztek az FBI ügynökei - írta az Index pénteken.

"A napokban érkeztek meg az amerikai légimarsalli szolgálat emberei Budapestre, hogy magukkal vigyék John D. Clarkot, akit pedofília, azaz gyermekekről készült pornográf felvételek terjesztése miatt körözött sokáig az FBI. Az ügynököknek azonban egyelőre le kell mondaniuk tervükről, mert a férfi az utolsó pillanatban, csütörtökön menedékjogot kért Magyarországtól" - olvasható a hírportálon. A BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztályvezetője az Indexnek elmondta: a magyar bevándorlási hivatalnak le kell folytatnia az eljárást. Clark húzása leginkább taktikai lépésnek tűnik, így időt nyerhet, és később vihetik ki az Egyesült Államokba, ahol hosszú börtönévek várnának rá.

Nahalkó József közölte: az elmúlt hetekben nyomozást folytattak, hogy Clark Magyarországon is elkövetett-e hasonló jellegű bűncselekményeket. A rendőrök megtalálták az albérletet, ahol élt, de nem leltek olyan nyomra, amely szerint Clark itt is elkövette volna azt, amivel az Egyesült Államokban vádolják. A BRFK osztályvezetője hozzátette: a magyar hatóság szándéka az, hogy Clark az Egyesült Államokban álljon bíróság elé, hiszen tetteit nagyrészt ott követte el. Az FBI kiemelt kategóriájú nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel gyanúsítja, amiért hosszú börtönévek várhatnak rá.

Nahalkó József április 14-ei sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy előző nap este a VII. kerületi Akácfa utcában névtelen bejelentés nyomán elfogták, majd őrizetbe vették az egy éve Magyarországon bujkáló, 1954-es születésű John D. Clarkot. A férfi az FBI Top 100-as listáján szereplő elkövető, az Egyesült Államokban több szexuális, pedofil, nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése miatt keresték évek óta. Ellene az Interpol is elfogató parancsot adott ki. John D. Clark más európai államokban is bujkált. Általában angoltanárként próbált elhelyezkedni, és ilyen módon "pedofil hajlamait kielégítve" gyermekek közelében tartózkodott. Magyarországon is dolgozott angoltanárként egy budai iskolában.

Nahalkó József a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az internetet böngésző diákok leltek rá tanáruk fényképére az FBI honlapján, amelyet csak érdekességképpen nézegettek, ez az információ azonban nem közvetlenül a rendőrségen "csapódott le". Kérdésre válaszolva az áprilisi sajtótájékoztatón a rendőrtiszt elmondta: az FBI dönt majd arról, hogy ki kaphatja meg a nyomravezetőnek felajánlott jutalmat, mely az FBI honlapja szerint 10 ezer dollár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Egy éve bujkálhatott Magyarországon az elfogott pedofil

Egy éve bujkálhatott Magyarországon az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által (FBI) több éve keresett pedofil férfi, akit kedd este fogtak el Budapesten - közölte Nahalkó József őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

Átneveznék a nápolyi stadiont Maradona emlékére

Átneveznék a nápolyi stadiont Maradona emlékére

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást