szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Koalíció Pártja azt javasolja Ivan Gasparovic szlovák államfőnek, hogy kezdeményezzen vitát a szlovák alkotmány bevezetőjének és az államnyelvtörvénynek a módosításáról, valamint a magyarok kulturális és közoktatási önkormányzatának létrehozásáról, ha komolyan gondolja a magyar kisebbséghez csütörtökön este intézett szavait.

"Egyébként az elnök úr szavai csak üres frázisok maradnak" - olvasható abban a közleményben, amelyet Dunajsky Éva, a párt szóvivője juttatott el az MTI tudósítójához pénteken. Gasparovic csütörtökön azt állította: a szlovákiai magyaroknak nincs miért kérniük a magyar állampolgárságot, mert Szlovákia teljes mértékben biztosítja állampolgári jogaikat s részvételüket az ország politikai és gazdasági életében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Aggódnak a szomszédok a kettős állampolgárság miatt

A jelentős magyar kisebbséggel bíró EU-tag Szlovákia és Románia, valamint a nem EU-tag Szerbia aggódik, hogy a magyar állampolgársági törvény módosítása nyomán Budapestnek nagyobb beleszólása lehet belügyeikbe - írta a Stratfor amerikai stratégiai elemző csoport.

MTI Világ

Gasparovic szerint Szlovákia mindent megad magyarjainak

Ivan Gasparovic szerint a szlovákiai magyaroknak nincs miért kérniük a magyar állampolgárságot, mert Szlovákia teljes mértékben biztosítja állampolgári jogaikat, s részvételüket az ország politikai és gazdasági életében.

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Ingyen utazhatnak az alsósok a helyközi és a BKK-járatokon az iskolák újranyitása után

Ingyen utazhatnak az alsósok a helyközi és a BKK-járatokon az iskolák újranyitása után

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel