szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Overdose, a veretlen magyar csodaló nem indul a június 6-i, pozsonyi versenyen, ami azt is jelenti, hogy idén Ascotban, a híres angliai rendezvényen sem áll rajthoz.

Mikóczy Zoltán, az ötéves telivér tulajdonosa a pannoniaoverdose.hu-nak pénteken elmondta, hogy Overdose egészséges, sérülés sem hátráltatja, felkészítése töretlenül folytatódik, de kondíciója még nem százszázalékos, így a menedzsment úgy döntött, hogy továbbra sem sietteti visszatérését, és megadja neki azt a néhány hetet, ami elmaradása ledolgozásához szükséges.

A korábbi terv szerint Overdose több mint egyéves kihagyás után a szlovák fővárosban, a Földművelésügyi Miniszter Díja elnevezésű, 1200 méteres távú viadalon tért volna vissza a versenypályára. "A ló mai munkáját látva és értékelve eldőlt, hogy Overdose június 6-án sem Pozsonyban, sem más versenypályán nem indul - nyilatkozta a honlapnak Mikóczy. - Ez természetesen azt is jelenti, hogy idén Ascotban sem állhat rajthoz. Állatorvosi szempontból teljesen egészséges, ám egyértelműen látszik, hogy a kondíciója még nem megfelelő. Minden verseny 40 százaléka a kondíción, 40 százaléka a képességen és a szíven, 20 százaléka pedig a szerencsén múlik, felelőtlenség volna a lovat olyan feladat elé állítani, amit csak a szívével tud megoldani. Mert a szíve az vinné. A hiányosság néhány hét alatt behozható."

Az eddigi pályafutása során 12 versenyt nyert ló tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg, azóta nem versenyzett.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Overdose mégsem indul vasárnap

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem indul vasárnap a Berlin melletti Hoppegartenben Overdose, a veretlen ötéves telivér.

MTI Itthon

Overdose június 6-án visszatérhet

A legvalószínűbb, hogy Overdose, a veretlen magyar csodaló több mint egyéves kihagyás után június 6-án, Pozsonyban, az 1200 méteres távú Földművelésügyi Miniszter Díján tér vissza a versenypályára.

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

Kunetz Zsombor a járványügyi korlátozásokról: Ki kell nyitnunk!

881,9 km/h-val repült a távirányítós repülő, pedig hajtómű sem volt rajta

881,9 km/h-val repült a távirányítós repülő, pedig hajtómű sem volt rajta

Nagy hozamot ígértek, de be se fektették a pénzt – lecsapott rájuk az MNB

Nagy hozamot ígértek, de be se fektették a pénzt – lecsapott rájuk az MNB