szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Geszteréden minden ház, összesen hatszáz otthon tetőszerkezetében okozott kárt a hétfő délutáni vihar - közölte Vitkovics Béla, a mintegy kétezer lakosú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere az MTI-vel.

Száz ház tetejét ideiglenesen le kell fóliázni, a többin pedig cserepek törtek össze kisebb-nagyobb területeken - mondta az önkormányzati vezető. A kevésbé károsodott tetőkön a javításokat már megkezdték a helybéliek, míg a 100 fóliázásra váró lakáshoz Nyíregyházáról kapnak anyagot, s a tűzoltók is segítik majd a munkálatokat. Vitkovics Béla elmondása szerint "ilyen nagy erejű szélre még a legöregebb geszterédiek sem emlékeznek, mint amilyen hétfőn lecsapott a településre". Az egyik házról például a teljes tetőt leemelte az orkán, s a szelet követő hatalmas eső teljesen átáztatta a plafont, lakhatatlanná téve az épületet. A családot a rokonoknál helyezték el ideiglenesen.

A polgármester hozzátette: az érintett családba most érkezett gyermek, az édesanyát úgy volt, hogy a szülés után hétfőn hazaengedik a kórházból, de erre szerencsére nem került sor, így a kismama és gyermeke biztonságos körülmények között maradt a gyógyintézetben. Az önkormányzati vezető az is megjegyezte, hogy az önkormányzat minden segítséget megad majd a családnak, hogy tönkrement otthonát rendbe hozza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!