szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Iratokat foglalt le és tanúkihallgatást tartott a rendőrség a dögei polgármesteri hivatalban a pénteki házkutatáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

"A továbbiakat ezek értékelése után határozza meg a nyomozóhatóság" - mondta Szilágyi László. Az ügy részleteiről - a nyomozás érdekeire való tekintettel - nem közölt részleteket a szóvivő. A rendőrség egy bejelentés után pénteken tartott házkutatást "halaszthatatlan nyomozati cselekményként" a szabolcsi község polgármesteri hivatalában. A szóvivő korábbi tájékoztatása szerint senkit sem vettek őrizetbe, a hivatal pénztárosát viszont megkérték, hogy a rendőrségen tegyen tanúvallomást. Szilágyi László az MTI kérdésére nem kívánta megnevezni sem a feljelentő, sem a feljelentett személyt, így azt sem tudni, hogy a bejelentésnek van-e köze a vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolt Vincze Ferenc Tibor polgármester folyamatban lévő bírósági ügyéhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!